Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 14°C Még több cikk.

Nőhet a térség turisztikai vonzereje

Röjtökmuzsaj - A Romantik Hotels International 2008-as katalógusában a győri Schweizerhof mellett immár a röjtökmuzsaji Szidónia Kastélyszálló – s egy hévízi hotel is – szerepel. A szakemberek ettől a lépéstől a térség idegenforgalmának bővülését várják.
A német kooperációs egyesüléshez, a Romantik Hotels Internationalhoz tizenkét ország közel kétszáz szállodája tartozik. Magyarországról – a győri Schweizerhof után másodikként – a röjtökmuzsaji Szidónia Kastélyszállót kérte fel csatlakozásra a Romantik vezetése. (Időközben egy hévízi szálloda is kiérdemelte a megkülönböztető jelzés, a Romantik használatát.)

Ennek eredményeképpen a 2008-as katalógusban megyénkből két szálloda hirdeti a nyugat-magyarországi vendéglátás hírnevét.

– A katalógus minden Romantik-szálló valamennyi szobájában, közösségi helyiségeiben megtalálható. Ha egy vendég elégedett a szállodával, nagy az esély arra, hogy hazánkba utazva is ezt a típusú vendégfogadást részesítse előnyben. Mindez annyit jelent, hogy megnövekedhet a régió hírneve, tovább fejlődhet a turizmus, hiszen aki messziről eljön Röjtökmuzsajra – vagy Győrbe –, az minden bizonnyal Sopron, Fertőd, Nagycenk vagy a Fertő-part nevezetességeit is felkeresi. A schengeni övezethez való tartozásunknak ilyen szempontból is nagy a jelentősége – utalt a Romantikhoz való csatlakozás térségi előnyeire Derry Márta, a Romantik Hotel Szidónia Kastély ügyvezetője. – Ahhoz, hogy egy szálloda a Romantik Hotels International tagjává váljon, történelmi épületben, a tulajdonosok által közvetlenül vezetett, s igen magas követelményeknek megfelelő hotelnak és étteremnek kell lennie.


Derry Márta tulajdonos.

A szálloda vezetése arról is gondoskodik, hogy a patinás falak között mindig élményszámba menő programok szórakoztassák a hotel – és a környék – lakóit. Nemrég a világhírű Circle of Soleil egyik artistapárja, Elsie és Matthieu bravúros műsorát láthatta a közönség, míg december 29-én Korda György és Balázs Klári koncertjére, majd pókerpartira várják a vendégeket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még várják a felajánlásokat

Sopron - A MikulásGyár vasárnapig még várja a soproniak felajánlásait. Az adományokat december 18-án… Tovább olvasom