Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Nő a halálos balesetek száma

Sopron és térsége - Az év első felében hat halálos kimenetelű baleset történt Sopronban és térségében. A legfőbb baleseti ok még mindig a gyorshajtás és a szabálytalan előzés.

Lehangoló képet mutat a közlekedési morálról a Soproni Rendőrkapitányság közlekedési osztályán készült statisztika. A személyi sérüléssel járó balesetek minden tekintetben nőttek az elmúlt év hasonló időszakához képest. Tavaly az első hat hónapban ketten veszítették életüket a közutakon, idén sajnálatosan már hatnál tartunk. Hiába a kiemelt ellenőrzés, a szankció, tovább nő az ittas vezetők ellen kezdeményezett eljárások száma. Új elem, hogy a kerékpárosok, illetve a segéd-motorkerékpárosok az összes közlekedési baleset húsz százalékát szenvedik el, míg tavaly ez a szám nem érte el a tizet. (Meglepő, de a motorosok hibájából csupán kétszer volt baleset.) Örömteli viszont, hogy az egyik legveszélyesebb kereszteződésben, a közút és a vasút találkozásánál – a vasúti átjárókban – csupán egy könnyű sérüléses baleset történt.

– Az összes baleset nyolcvan százalékát megyénkbeli vezetők követik el, miközben ők ismerik az útviszonyokat, azaz nem mondhatjuk, hogy idegen számukra a térség – mondja Kanyó Barnabás alezredes, a Soproni Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője. – Az év végéig folytatjuk a kiemelt közútiellenőrzés-sorozatot. A főútvonalakon, a települések belterületén átvezető szakaszokon továbbra is mérjük a sebességet. Mindemellett az ittas vezetők kiszűrésére, a segéd-motorkerékpárok és a kerékpárok vezetőinek ellenőrzésére fokozottan ügyelnek a munkatársaink, akik nem csak figyelmeztetnek, szabálysértés esetén büntetnek is.

P. Horváth László

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öt gyermekkel az utcára kerülhetnek

Fertőszéplak - Kilátástalan élethelyzetbe került a Fertőszéplaki Primász-Balog család. Albérletüket… Tovább olvasom