Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

Nincs pénz a Várhely kilátóra

Sopron - Nincs forrás a soproni Várhely kilátó rekonstrukciójára, melyet tavaly augusztusban zártak le, mert megroggyant az egyik tartóoszlop. Állami támogatás híján a Taeg saját forrásából kellene finanszírozni a helyreállítást.

Még tavaly augusztusban zárták el a látogatók elől Sopronban a népszerű Várhely kilátót. Az alsó lépcsőfokokat eltávolították, hogy megakadályozzák a kalandos kedvű turistákat abban, hogy mégis felmerészkedjenek a roskatag kilátóba. A Várhely egyik fa tartóoszlopa ugyanis megroggyant, ezért életveszélyessé vált a kilátó. Azóta tábla hívja fel az arra járók figyelmét a veszélyre.

A Várhely kilátót még augusztusban zárták el a látogatók elől, az objektum láthatóan megdőlt.
Fotó: Magasi
– Anyagi lehetőségeink szűkösek, ugyanis az idei évtől megszűnt az az állami támogatás, melyből finanszírozhattuk volna a kilátó helyreállítását – mondta el a Kisalföldnek dr. Jámbor László, a Tanulmányi Erdőgazdaság vezérigazgatója.

Készíttettünk egy tervet a rekonstrukcióról, de a kivitelezés pontos összege egyelőre nem ismert. Annyi bizonyos, hogy milliós tételről van szó – tette hozzá dr. Jámbor László.

Dr. Jámbor László kitért arra is, hogy a Taeg Zrt. hat kilátója közül egyedül a Várhely szorul felújításra. – Sajnálatos, hogy éppen a legnépszerűbb kirándulási célpontnak számító objektum van a legrosszabb állapotban – tette hozzá a vezérigazgató. – Dolgozunk a megoldáson, vélhetően saját forrásainkat kell felhasználni a hiba kijavítására. Az önkormányzat évente négymillió forinttal támogatja a városkörnyéki parkerdők kilátóhelyeinek „üzemeltetését". Ez azonban felújításra nem elegendő. Ha további támogatáshoz jutnánk, előbb megoldódna a probléma.

Olvasóink írták

  • 3. Didi 2008. február 22. 20:26
    „Az Én pénzemet amit erre szántam, Fodor ur elpereskedte!”
  • 2. deva 2008. február 22. 19:08
    „majd a mucki ciciklinikára lesz állami támogatás...”
  • 1. Béla 2008. február 21. 08:59
    „Sopron tehetősebb rétege ! Itt az alkalom egy is adakozásra! Most hívtak titeket táncba! Adakoznék én is lehetöségeimhez mérten! De hol ? Kinél?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyelőre marad a hab a Rábán - Lehet, hogy 2009. végéig

Sopron - Egyelőre nincs garancia arra, hogy a Rába habzása rövid időn belül megszűnik, de az… Tovább olvasom