Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Nincs pénz a Russ-villára

Sopron - A kormány döntése értelmében Sopron nem részesül az Agóra-pályázat keretében elosztható 15 milliárd forintból. Így tovább késik a Russ-villa felújítása és az egykori zeneiskola épületéből sem lesz közösségi központ.
A multifunkcionális közösségi központok kialakítására meghirdetett Agóra-pályázatról a kormány még október 15-én döntött – jelentette be hétfőn Sass László, a kulturális, oktatási és sportbizottság elnöke.

– A határozat értelmében kilenc város kap támogatást, Sopron viszont nem, az elutasítás okát és indoklását érthetetlennek és szakmaiatlannak tartjuk – fogalmazott Sass László. – A pályázaton átléptük az eredményességi küszöböt, a bírálóbizottság az elutasítás okaként mégis a pontszámok elégtelenségére hivatkozott. A kedvezőtlen döntésbe nem törődünk bele és ismét panasszal élünk. Az év elején Kalmár István az MSZP soproni szervezetének nevében sajtótájékoztatót tartott. Ekkor felajánlotta segítségüket és kormányzati kapcsolatukat. Ezért is elvártuk volna, hogy ha előny nem éri Sopront, legalább érjék el, hogy ne kerüljünk hátrányba. Továbbá ne váljunk egy jogszerűtlen eljárás áldozatává. Az elutasítás valódi oka a forráshiány, ugyanakkor ezt senki sem vallja be. A nyugat-dunántúli régióban egyedül a szocialista vezetésű Szombathely kapott támogatást.

Az egykori zeneiskola 2003 óta üresen álló épületében multifunkcionális központot terveztek kialakítani. Fotó: Magasi
Az egykori zeneiskola 2003 óta üresen álló épületében multifunkcionális központot terveztek kialakítani. Fotó: Magasi

Sass László hozzátette: a projekt mintegy 1,8 milliárd forintba került volna. Ebből 1,6 milliárd a pályázati pénz, azaz ekkora összegtől esett el a város.

Mint arról korábban beszámoltunk, az egykori zeneiskola 2003 óta üresen álló épületében egy multifunkcionális központ kialakítását tervezték. Itt kapott volna helyet egy bormúzeum, a Páneurópai Piknik kiállítás, a kisebbségi önkormányzatok és szervezeteik helyiségei, kávéház, valamint koncert- és próbaterem.

Olvasóink írták

35 hozzászólás
12
 • 35. Véleméyn 2 2008. október 25. 10:03
  „7 milliárdból fel lehet újyitani.Soproni Önkormányzat ha felvesz ekkora adóságot, annak támogatás nem jár”
 • 34. Tancs Kaszabell 2008. október 23. 17:43
  „Úristen !
  Ezen a fórumon szocialista politikusok írogatnak olyan sokat?
  Hát mibe keveredtem én ?
  Lehet ,hogy kissé szétszort vagyok momentán, de eddig csak a Biczi
  nevű Úr írásaival találkoztam,mással nem.
  A többi, akár fideszes politikus urak máshova nyilatkozgatnak ahova senki másnak nincs lehetősége válaszolni!
  Miért?”
 • 33. reális 2008. október 23. 15:28
  „néhány kérdés-re válaszolva és kérdezve, miből gondolod, hogy a szocik irogatnak olyan sokat? Képzeld el nekem mint pártatlannak is van véleményem, olvasom,és hallgatom a médiát. Kivülről tudom, hogy a város pályázatai mind a legjobbak, csak a Fletó és társai akadályozzák a sikert. Néhány kérdésedet pedig tedd fel a barátaidnak , kivel dolgoznak a cél érdekében? Kivel hajlandok pökhendiségük miatt dolgokat megbeszélni. A képviselő szerintem nem bújkál ,ma is láttam egy gyermek foci gálán.”
 • 32. néhány kérdés 2008. október 23. 13:27
  „Gondoltam megismétlen a kérdéseket, mert a fórumon oly sokat irogató szocialista politikusok nem nagyon reagáltak:

  Kérdések a szocialistákhoz: volt tudomásuk róla, hogy pályázik a város a Russ-villa felújítására? Részt vett valaki a szocialisták közül, vagy delegáltjaik, bizottsági tagjaik közül a Russ-villa kapcsán tartott work-shopokon? Részt vett valaki az erről a témáról tartott városfejlesztési tanácsűlésen? Részt vett valaki az erről tartott lakossági fórumon? Elolvasta valamelyik szocialista képviselő a pályázati anyagot? Milyen építő jellegű kérdéseket tettek fel a közgyűlésben a Russ-villás napirendi pont tárgyalásakor? Kivel, hol és mikor egyeztetett, tárgyalt, lobbiziott Kránitz László, Kalmár István, Walter "jóerkölcsű" Dezső a pályázat sikeréért? Mikor értesültek arról, hogy nem kap támogatást a város? Mikor tette szóvá Kránitz László a várost ért hátrányos megkülönböztetést? Miért bújkál a soproniak elől? Most miért nem jelenti be, hogy neki milyen jelentős a lobbiereje? Köszönöm a megtisztelő válaszokat előre is!”
 • 31. fc soproni 2008. október 23. 10:52
  „Végigolvastam mindkettőnk válaszait újra, tedd meg te is. Meglátod kié volt a sértőbb személyeskedő felszólalás.
  Egyébként mi a véleményed a villáról(mert ez a téma). Hol van az elutasító nyilatkozat? Képviselő úr miért nem hozza nyilvánosságra? Szó szerint le van írva, hogy megvolt a pontszám és elutasították? Én ezzel kezdtem ti kötöttetek belém a focival a brrrr nevű beíróval.”
 • 30. Amilyen a mosdó, olyan a törülköző 2008. október 23. 10:45
  „Nem is kell pénz a hires Abdai és a még hiresebb Fodor megoldja ezta problémát. 7 miliárdból egy új villa felépítése és megoldható.
  Ennyi eszük sem volt, hogy aki ekkora hitelt vesz fel, az nem részesül a pályázati pénzek elosztásából, mivel a soproni önkormányzta milliárdokkal rendelkezik, mondja az elosztó bizottság.Miért adjunk annak még poályázati pénzt. Annak adjunk aki szegény és rászorult, a soproni önkormányzat aki a nagy politikával nem ért egyet, az majd előteremti. a költségvetéséből.
  igaza van az elosztó bizottságnak.”
 • 29. Jay80 2008. október 23. 10:01
  „Már ne haragudj fc, de normálisan írtam, te voltál az aki úgy reagált. Nem hiszem, hogy valaha is írtam volna, hogy Isten vagyok vagy okosabb vagyok, pont te vagy a lenéző, csak nem mered bevallani, de mindegy, te se tudod, hogy én ki vagyok akkor minek írogatsz hülyeségeket?”
 • 28. Laccie 2008. október 23. 08:52
  „Ilyen polgármasterrel nem is csodálkozok, hogy valami összedöl a városban.... No Comment.
  Fogynak az aszfaltos utak Sopron városunkban!!!
  A hivatalban meg csak ordítani és hőzöngeni tud!

  A Russ villa felújítását már fedezte volna a még át nem adott mélygarázs eddigi bevétele!!!

  Politikai gondolatoktól függetlenül írtam.
  Egyszerű puszta vélemény.”
 • 27. fc soproni 2008. október 23. 08:17
  „Gyűlölködésed, alpári beírásod téged minősít.Honnan tudod ki vagyok, és miért nem tudhatok többet az ügyről mint te? Ezt a lenéző sértegető stílust nem tudjátok és nem is akarjátok félre tenni. Tévedtek, nem vagytok ti istenek és sokszor okosabbak sem a másiknál.”
 • 26. Jay80 2008. október 23. 07:59
  „Ez így van, de szerintem normálisan próbáltam közeledni, de ha úgy viselkednek velem ahogy ő már többször, akkor nincs mit tenni, de azt hiszem okos enged szamár szenved.”
 • 25. Paragulis 2008. október 23. 07:42
  „Jay80.
  A sértegetéssel és a személyeskedéssel nem lehet pótolni az érveket.
  Nem mindig annak van igaza aki csak sértegetni és gyalázkodni tud.
  Sajnos a köz morálon kellene változtatni és nem egymásra köpködni”
 • 24. peiso 2008. október 22. 15:22
  „Biczi László szokott írni esetben írni. Várjuk őszinte reagálását.”
 • 23. Jay80 2008. október 22. 14:20
  „fc soproni. te voltál naprakész felét se tudod annak amit én, te nyomorék? szánalmas senki vagy, te idióta ki mondta, hogy nekem közöm van hozzá? tipikus szoci dumád van.”
 • 22. Genius loci 2008. október 22. 11:04
  „A város rövidesen bejelentheti a teljes csödjé, a pénzügyi szakemberek szerint csőd közeli ehlyzetben vegatál, négy helyen és négy ingatlan rezsivel és járulékos költségeivel egyaránt.Az alkalmazottakat nem 261 főre kellett volna emelni,hanemhnem a felére csökkenteni. Hol van a törvényeség öre a jegyző. Walter ügyben sem volt a helyzet magaslatán, ahogy most sincs. Csöndben van. Eső elötti csöndben.Már régen meg kellett volna szabadulni tőle. Hibázott, vállalja a követlezményeket”
 • 21. Miért 2008. október 22. 10:37
  „MIÉRT? MIÉRT KELL EGYMÁSSAL KICSESZNI? A RUSSVILLA MINDEN
  SOPRONIÉ LETT VOLNA, FIDESZESEKÉ, SZOCIALISTÁKÉ, SZDSZESEKÉ.”
 • 20. Vanda9 2008. október 22. 09:10
  „Nagy kár lenne ezért a gyönyörű épületért!”
 • 19. néhány kérdés 2008. október 22. 08:08
  „Kérdések a szocialistákhoz: volt tudomásuk róla, hogy pályázik a város a Russ-villa felújítására? Részt vett valaki a szocialisták közül, vagy delegáltjaik, bizottsági tagjaik közül a Russ-villa kapcsán tartott work-shopokon? Részt vett valaki az erről a témáról tartott városfejlesztési tanácsűlésen? Részt vett valaki az erről tartott lakossági fórumon? Elolvasta valamelyik szocialista képviselő a pályázati anyagot? Milyen építő jellegű kérdéseket tettek fel a közgyűlésben a Russ-villás napirendi pont tárgyalásakor? Kivel, hol és mikor egyeztetett, tárgyalt, lobbiziott Kránitz László, Kalmár István, Walter "jóerkölcsű" Dezső a pályázat sikeréért? Mikor értesültek arról, hogy nem kap támogatást a város? Mikor tette szóvá Kránitz László a várost ért hátrányos megkülönböztetést? Miért bújkál a soproniak elől? Most miért nem jelenti be, hogy neki milyen jelentős a lobbiereje? Köszönöm a megtisztelő válaszokat előre is!”
 • 18. SAmu 2008. október 22. 08:02
  „Megvárják inkább , míg összeomlik ez a sajnálatosan lepusztult palota?”
 • 17. EGY KÉRDÉS 2008. október 22. 07:31
  „MIRE VAN?”
 • 16. brrr... 2008. október 21. 22:07
  „8-as
  Szerintem állami pénzen. Szinházra állam bácsi ad pénzt de élsportra nem áldoz. Ha olvasol újságot /feltételezem/ olvashattad milyen nagy problémát okozott az olimpiai felkészülés során állam bácsi passzívítása tehát a focit neked kellett volna megmentened DE NEM AZ ÉN PÉNZEMEN!!!”
35 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vizsgáztak a mének

Nagycenk - Huszonhét mén vizsgázott tegnap a nagycenki telepen. Ilyenkor többek között azt szűrik,… Tovább olvasom