Kisalföld logö

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 11°C | 21°C Még több cikk.

Névvel ellátott iratokat találtak az illegális szeméttelepen

Fertőszentmiklós - Személyes adatokat is tartalmazó iratok, levelek kerültek elő a fertőszentmiklósi illegális szemétlerakóból, amelyből beazonosítható az egyik helybéli lakos. A polgármester rendőrségi ügyet kezdeményez, s a hivatal teljes szigorával indít környezetvédelmi eljárást.

Személyes adatokat is tartalmazó őstermelői igazolvány fénymásolatára, a Corvinus Egyetemhez küldött, nyári gyakorlatról szóló 2007-es igazolásra, az egyetem és hallgatója közötti megbízási szerződésre, de a Magyar Honvédség egyik térképmásolatára is bukkant – egyebek mellett – Ősze Gábor fertőszentmiklósi rokkantnyugdíjas a szőlőhegyi illegális szeméttelepen. A férfi szívügyének érzi a környezetszennyezés elleni küzdelmet: ő volt az, aki áprilisban a fertőszéplaki polgármesteri hivatal kidobott irataira, leveleire lelt rá az adott területen. Az esetről beszámoltunk.

Ősze Gábor újból fontos papírokat talált a fertőszentmiklósi illegális szeméttelepen. Azért gyűjtötte össze, nehogy illetéktelen kezekbe kerüljenek.
Ősze Gábor újból fontos papírokat talált a fertőszentmiklósi illegális szeméttelepen. Azért gyűjtötte össze, nehogy illetéktelen kezekbe kerüljenek.

– Ezúttal sem azért hoztam haza a szeméttelepre kidobott papírokat, hogy felhasználjam azokat, hanem hogy ne kerülhessenek illetéktelen kezekbe – fogott a történetbe Ősze Gábor. – A papírokon és a csekkeken olvasható nevek egyértelműen utalnak arra, melyik portáról származhatnak. Nem is értem, miért nem égették el azokat. Miért ide, a szőlőhegyre hozták? A talált anyagot a polgármesterhez fogom vinni. Szeretném, ha ezzel is hozzájárulhatnék az illegális szeméttelep felszámolásához. Talán így elkezdődhet a nagy rendrakás.

– Illegális környezetszennyezés miatt a rendőrségen teszünk feljelentést ismeretlen tettes ellen. Nyomozzák ki, hogyan kerülhetett a szőlőhegyre a sok irat és papír, egyúttal jegyzői hatáskörben is eljárunk – nyilatkozta Horváth Tibor polgármester. – A hivatal teljes szigorával fogunk eljárni, mivel az ominózus terület kritikátlan állapota nem először került a nagy nyilvánosság reflektorfényébe. Akár százezer forint büntetés is kiszabható.


A polgármester elmondta: a legközelebbi testületi ülésen a külterületek védelme céljából a mezőőri státus létrehozásának kérdését is felvetik.

– Értetlenül állunk az eset előtt – reagált megkeresésünkre az a családfő, akinek neve több papíron is szerepelt az illegális szeméttelepen talált holmik között. – Egyrészt van 120 literes kukánk, másrészt szőlőbirtokunk védelme érdekében is ellenzünk mindenféle környezetszennyezést. Azzal is tisztában vagyunk, hogy egy köbméterig ingyenes szemételhelyezési lehetőség is van. Csak arra gondolhatunk, hogy a korábbi háztulajdonos vitte el az általunk kidobandónak ítélt, s ideiglenes a fészerekben tárolt papírjainkat, s most szabadulhatott meg azoktól. Ő ugyanis beköltözésünk után másfél hónappal szállíttatta el többszöri fordulóval a pincében és a fészerekben lévő holmijait.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összekötött városrészek

Sopron - Jelentősen javul Sopron dinamikusan fejlődő keleti városrészének közlekedése: a tavaly… Tovább olvasom