Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Névtelen bejelentések - Éghető anyagok mindenütt - galéria

A soproni tűzoltóságra sorra érkeznek olyan bejelentések, amely szerint a társasházak padlásán, pincéjében, lépcsőházában éghető anyagot tárolnak. Sokszor kicsinyes bosszúról van szó.


- Az elmúlt három hónapban húsz olyan bejelentésünk is volt, amelyek a lépcsőházakban szabálytalanul tárolt éghető anyagokról szólt - kezdte Mikó-Németh Zita főhadnagy, a soproni tűzoltóság tűzmegelőzési osztályvezetője. - A lépcsőházakban, pincében, padláson ilyen anyagokat ugyanis nem szabad tárolni. Mi minden esetben helyszíni szemlét végzünk, majd kiadjuk az írásbeli állásfoglalást. Amennyiben ezt határidőig nem teljesítik, akkor kezdeményezzük a bírság kiszabását.

Meglepő képek - éghető anyagok mindenütt. Fotók: soproni tűzoltóság.


Mikó-Németh Zita hozzátette, a legtöbb ilyen esetben már az is elegendő lett volna, ha a névtelen bejelentők a közös képviselőt keresik meg. S csak akkor fordulnak a tűzoltósághoz, ha ezt ő nem tudja megoldani.

Az adatok azt mutatják, a bejelentők sokszor ilyen módszerrel akarnak rosszat tenni a szomszédjuknak. A legtöbb esetben a tűzoltó kirívó szabálytalansággal nem találkoztak.

Igaz, két társasházban még a sokat tapasztalt tűzoltók is meglepődtek. A pincét ráccsal zárták el, és az tele volt éghető anyaggal. Mindez azért veszélyes, mert a tűzhöz az is elég, ha az ablakon beesik egy cigarettacsikk. Egy másik helyen a padláson PB gázpalackok voltak, körös körben szeméttel.

Mit mond a törvény?

Az ÖTM rendelete kimondja, a közlekedési utakat, ajtókat és a kiürítési utakat leszűkíteni még átmenetileg sem szabad. Az épület tetőterében, padlásán éghető anyagot csak úgy és olyan mennyiségben szabad elhelyezni, hogy azok a tetőszerkezet, valamint a kémény megközelítését ne akadályozzák, szükség esetén eltávolíthatóak legyenek, a tetőszerkezet éghető anyagú elemeitől és a kéménytől egy méter távolságra helyezkedjenek el.


 

Olvasóink írták

 • 7. Adam2101 2010. szeptember 24. 08:57
  „A gázpalackkal nincs gond, ha a nyomást kiengedték belőle, és a szelep nyitva van.”
 • 6. anuvuk 2010. szeptember 21. 19:29
  „Az ilyen anyagok (lomok) miatt javasoltam egy kötelező módszert.
  Tűzoltóság, tüzvédelem részéről kötelezőnek kellene lenni,- de nem az.
  Mint a jégkrémes autónak, a lomis autónak egy jellegzetes hanggal kellene cirkálni, egy bizonyos időben, igény szerint. A jót hamar meg szoknák az emberek, - sőt igényelnék!
  A lom, csak úgy magától soha nem fog kimozdulni, folyamatos tűz, füst veszélyt okozva !
  A hulladék udvarok itt a bizonyíték, nem fog működni.
  Ébresztő !!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 5. orchis 2010. szeptember 21. 19:23
  „igazmondó: A névtelen bejelentőknek semmi közük a szocializmushoz. Rendszertől függetlenül, sok jó és még több rossz tulajdonságával együtt: ilyen a magyar ember. Nézz körül: 20 éve nincs szocializmus. Miközben a szomszédaink nagy része ennyi idő alatt többé-kevésbé rendbe tette az országát, addig nálunk erkölcsileg, anyagilag totális lejtő a pálya. És most aztán nem lehet se a törökre, se a labancra, se a ruszkira fogni.”
 • 4. soproni 2010. szeptember 21. 13:08
  „Ez még mind semmi ami padlásunkoz képest.Hihetetlen,hogy a legfelső emeleten lakók mi-mindent felhordtak a az elmúlt években.Amikor felszólították a lakókat,hogy le kell hordani mindent,természetesen ők voltak a legjobban felháborodva. Még a lépcsőházban is tárolnak bútorokat,talán azért mert kettejüknek kevés a közel 100 m2-es lakás.”
 • 3. soproni 2010. szeptember 21. 13:03
  „2.Mondjuk...kezdhetnek nálatok!”
 • 2. téboy83 2010. szeptember 21. 09:08
  „meg kel gyújtani és nem lesz akadály !!!”
 • 1. igazmondó 2010. szeptember 21. 06:37
  „névtelen bejelentők...
  Fújdogál azért itt még a szocializmus szele...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A választások előtti nap demonstrálhatnak a fegyveresek

Portálunk információi szerint akár a választások előtti napon tarthatnak demonstrációt a… Tovább olvasom