Kisalföld logö

2016. 12. 11. vasárnap - Árpád -3°C | 8°C

Népszerűek a diákmunkák

Már javában tart a vakáció, sok diák a strandolás mellett munkával szerez némi zsebpénzt a szórakozásra vagy épp a következő félévi tandíjra.
A nyári szünetben megugrik az érdeklődés a diákmunkák iránt. Ilyenkor a betölthető munkakörök száma is közel a duplájára növekszik. A diákmunka-közvetítő irodák még mindig széles skálán kínálnak állásokat. Sopronban a Pannon Work Iskolaszövetkezetet (www.pannonwork.hu) a Gyermek- és Ifjúsági Központban lehet megtalálni. Ezenkívül a Rébusz (www.rebusz.hu) és a Meló-Diák (www.melo-diak.hu) is közvetít munkát, őket az interneten vagy telefonon érhetjük el.

– Idén negyedik nyaramat töltöm munkával, többfajtát is kipróbáltam már – meséli Kovács Gergely, aki most érettségizett a Vas és Villamosipari Szakközépiskolában. – A haverok rábeszélésére jelentkeztem először, és nagyon örülök, hogy meggyőztek. Voltam már nagyáruházban árufeltöltő, felügyeltem a sörgyári palackozást, most pedig az iskolaszövetkezet folyóiratánál dolgozom szerkesztőként. A fizetéssel és a munkaadókkal mindenhol elégedett voltam, rugalmasak és korrektek a diákokkal. Jelenleg hetente háromszor a sörgyár fejtő üzemegységében is dolgozom még, éjszakai műszakban, ezért négyszáz forintos órabért kapok. A fizetésem egy részéből a tandíjamat fizetem majd, ha pedig nem sikerül a felvételim, egy évig továbbra is vállalok munkát.

– A legtöbb diák az egyik soproni hipermarketben és a sörgyárban választ munkát – mondta el Márk Mónika, a Pannon Work kirendeltségvezetője. – A létszám ugyan változó, naponta 15–20 diák dolgozik itt árufeltöltőként. Úgy tűnik, a munkaadók elégedettek a tanulók teljesítményével, hiszen van olyan cég, amelyik már több mint öt éve ügyfelünk.

Állásajánlatok nyárra

A Pannon Worknál a diákoknak kínált munkák között találunk árufeltöltést, csomagolást, címkézést, szórólapterjesztést és annak ellenőrzését, gázóra-leolvasást, faipari munkát és adminisztrációs tevékenységet. A Meló-Diák szórólapterjesztőként, hoszteszként és raktárosként helyezi el a diákokat. A Rébusznál pénztárost, árufeltöltőt és gyorséttermi munkásokat keresnek. Az órabér mindenhol 400 forint körüli, a szórólapozást pedig darabbérben számolják.

Olvasóink írták

 • 2. Szilágyi Mihály 2008. május 29. 19:50
  „Tisztelt hirdetö felkeltete az érdeklödésünket a munka 17éves fiu vagyok haveromal keresünk azonali kezdésel munkát akármien munka körben!erös fizikai munkárais!szállásal birnánk csak menni!válaszát kérem emailbe akármiis az!”
 • 1. Horváth József Gábor 2008. május 18. 12:08
  „Jó napot kivánok!

  Szeretnék jelenkezni diák munkárra és ha lehet most szeretnék jelenkezni ne hogy lekésekk rola mert nyáron szeretnék dolgozni!
  januar13vagyok szabad de esetleg csak hétvégente 4-vagy 6 orát dolgozni!

  telefonszámunk!16 éves elmultam 1991.dec14.

  doborjáni fernce tanulok van iskola látogatásim!
  anyué:06702360684
  apu:06702506137”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milliókba kerül a védekezés

Mintegy 1500 liter olajjal szennyezett perlit került hordókba a soproni Lövérek júniusi talajszennyezése kapcsán a vizekből. A védekezés 5,5 millió forintba került, de ez még messze nem a végösszeg. – Hamarosan vizsgálat indul a soproni Lövérekben júniusban bekövetkezett olajszennyezés mértékének – és felelőseinek – megállapítására – tudtuk meg dr. Hajdu Klárától, az Észak-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség igazgatóhelyettesétől. Tovább olvasom