Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Népszerű Sopron a belföldi utazók körében

Összességében nem változott a kereskedelmi szálláshelyek vendégéjszakáinak száma alapján a legnépszerűbb tíz település köre tavaly.

Összességében nem változott a kereskedelmi szálláshelyek vendégéjszakáinak száma alapján legnépszerűbb tíz település köre 2009-hez képest, az első három helyen változatlanul Budapest, Hévíz és Hajdúszoboszló áll - közölte a Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.) szerdán az MTI-vel a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) előzetes adatai alapján.

A belföldi utazók körében Budapestet Hajdúszoboszló és Sopron követte, Bük és Gyula pedig ismét bekerült a legnépszerűbb tíz magyarországi város közé.

A Magyarországra látogató külföldiek körében Budapest mellett 2010-ben is a gyógyfürdővel rendelkező, illetve a Balaton közeli települések voltak a legnépszerűbbek: Hévíz, Bük, Hajdúszoboszló és Balatonfüred, Debrecen pedig bekerült az első tízbe.

A KSH előzetes adatai szerint 2010-ben - a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma alapján – a legnépszerűbb magyarországi város pozícióját Budapest mind a külföldi, mind a magyar turisták körében megőrizte. Az elmúlt évekhez hasonlóan az ezüstérmet Hévíz, a bronzérmet Hajdúszoboszló szerezte meg. A negyedik és az ötödik helyen Bük és Siófok foglaltak helyet. 2010-ben a tíz legnépszerűbb település közül Bük és Sopron esetében bővült a legnagyobb arányban a vendégforgalom, így mindkét város előrelépett a rangsorban - írta az MT Zrt.

2010-ben a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma Sopronban 17,8 százalékkal emelkedett, a külföldi és a belföldi kereslet itt hasonló arányban nőtt. Bük esetében a 25,1 százalékos növekedés döntően a belföldi kereslet emelkedésének köszönhető. Budapesten és Hévízen is egyaránt bővült a külföldi és a belföldi vendégforgalom, Hajdúszoboszlón és Zalakaroson a belföldieknek, Sárváron és Debrecenben a külföldieknek köszönhető a növekedés.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Levegőszennyezettség: Egészségügyi határérték felett Sopronban

Vasárnap óta a szállópor koncentrációja ismét határérték felett van a városban. Tovább olvasom