Kisalföld logö

2016. 10. 20. csütörtök - Vendel 6°C | 9°C

Népszerű a Tízforrás

A hegykői Tízforrás Fesztivál programjai egyre több érdeklődőt vonzanak. A kulturális műsorokból a szórakozni vágyók mellett a turizmus szereplői is profitálnak.

A Tízforrás Fesztivál zenei, képzőművészeti és kulturális műsorfolyama vasárnapig tart, de már most elmondható, az előző évekhez képest nőtt az érdeklődés. A fesztivál központja Hegykő, de a környező településeken is rendeznek programokat. A látogatók a turisztikai szereplőknek is fontosak.

˝Érződik a fesztivál pozitív hatása, bár nem kimagasló a forgalomnövekedés˝ – tudtuk meg Ambrus Attila felszolgálótól. ˝Persze az egyes napok forgalma azon is múlik, hogy a fellépők épp milyen közönséget vonzanak. A legjobb reklám az elégedett vendég, ezért mindenkinek örülünk, aki betér hozzánk, reméljük, sokakat viszontlátunk.˝

˝Túl vagyunk a féltávon és eddig minden program kifogástalanul zárult. A korábbi évekhez képest nőtt az érdeklődés, ezt mindenképpen pozitívumként értékeljük˝ – fogalmazott Jakab Zsolt, Hegykő jegyzője.

˝Igyekszünk minél jobban bevonni a helyieket is a programba, fontos, hogy a hegykőiek is magukénak érezzék a fesztivált. Házhoz szállítjuk az elismert sztárokat és produkciókat és a településen lépten-nyomon bele lehet botlani a rendezvénybe. A lélekszámot tekintve jó arányban vesznek részt a hegykőiek a műsorokon, de rengeteg az új arc. Sok vendég érkezik hozzánk direkt a programok miatt, a turizmus szempontjából is jó befektetés tehát a fesztivál, amely messzire viszi Hegykő jó hírét. Ezt a visszatérő vendégek is bizonyítják.˝

Az ezerháromszáz lelkes Hegykő egyike a megye legnépszerűbb településeinek. Ezt a vendégéjszakák száma is bizonyítja, amely a Központi Statisztikai Hivatal jelentésével ellentétben növekedett, az abban szereplő hatezernél ugyanis jóval többen szálltak meg a településen.

˝Nem hatezer, hanem huszonnyolcezer vendégéjszakánk volt az év első öt hónapjában, ami az előző évhez képest harmincöt százalékos bővülést jelentett ˝ – tette hozzá Jakab Zsolt.

Olvasóink írták

 • 4. happily 2010. július 19. 20:16
  „"te nagyon okos" igen láttam,hallottam, idén 3× is..köszi az ilyen reakciót..”
 • 3. ixor69 2010. július 17. 08:40
  „te nagyon okos láttál te egyetlen egy repülőt is? össze kevered a szentmiklósról fel szálló gépekkel a permetezőt.”
 • 2. happily 2010. július 16. 11:30
  „Ott voltál?A szúnyogok miatt max. az esti kertmoziról mentek el, de az esti zenés programokon max 3 szúnyog volt.A szervezők direkt fél órával elöbbre hozták a kezdési időpontot. Permeteznek repülővel, kézzel, kistraktorral. Mi kéne még? Úgy hiszem ennél többet már nem lehetne tenni a szúnyogok ellen.”
 • 1. ixor69 2010. július 15. 17:19
  „és a szunyogokkal mi ujság;? Avendégek 50% haza megy vagy el sem megy a programokra.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Viktória és Gábor viharba került, de kimenekült

A nyílt vízi felkészülés során több tapasztalatot szerzett a hajózásról, a Földet átvitorlázni… Tovább olvasom