Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Népjólét - A szociális háló mindenkit véd Sopronban

Jelentős változások lesznek a szociális területen, de senki nem esik ki a szociális hálóból - közölte Péli Nikoletta, a Népjóléti Bizottság elnöke.
   
Március elsejétől az állam és az önkormányzat segélyezéssel kapcsolatos feladatai élesen elválnak egymástól és ezzel egységesednek a támogatással kapcsolatos hatáskörök - jelentette be a pénteki sajtótájékoztatón Péli Nikoletta a soproni Népjóléti Bizottság elnöke.

A változások ellenére is erős marad a soproni szociális háló, hiszen a megszűnő állami ellátásokat az önkormányzat teljes mértékben magára vállalja. A legrászorultabbak számára a kötelezően biztosítandó ellátások mellett az önkormányzat további támogatási formákat is nyújt, minderre a város 2015. évi költségvetése fedezetet biztosít.

2015. a nagyberuházások éve: a Kurucdombi városrész felújításának részeként 40 család tud majd pályázat útján felújított bérlakáshoz jutni, ezzel is segítve a nehéz helyzetben lévőket. Sopron önkormányzata a szociális ellátórendszeren keresztül továbbra is támogatja azokat, akik nehéz helyzetben vannak.

Sopron családbarát város: az egyik legjelentősebb anyagi támogatás, amit az önkormányzat nyújt, az a tanulói közlekedési támogatás, ami abból áll, hogy az önkormányzat egész évben biztosítja a Sopronban élő és iskolában járó gyermekek buszbérletét. Ez kiemelkedően magas szám, a tavalyi évben ez 18 085 bérletet jelentet.

Ehhez hasonló támogatás a kisgyermekesek közlekedési támogatása, mely közel 400 családot érintett a tavalyi évben. Mindkét támogatási formát biztosítja a város, ezzel is segítve a gyermekeket nevelő családokat - zárta a Népjóléti Bizottság elnöke.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ausztriai importszemét a nemzeti parkban Fertődnél? - fotók

Olvasónk szerint a nemzeti parkba kidobott szemét között vannak olyanok is, amelyek ausztriai… Tovább olvasom