Kisalföld logö

2017. 01. 24. kedd - Timót -6°C | -3°C Még több cikk.

Nemzetközi sporttalálkozó fogyatékkal élőknek

Sopron - Kétnapos nemzetközi sporttalálkozót szerveztek a fogyatékkal élőknek az Anger-réti sportpályán. A házigazda Napszak Integrált Intézmény látja vendégül a külföldről érkezett nyolc csapatot.
Az Anger-réti sportpályán és a Brennbergi Ifjúsági Táborban pénteken és szombaton tartják a Fogyatékkal Élők Nemzetközi Sporttalálkozóját, melyet immár ötödik alkalommal, felváltva rendeznek meg a magyar és külföldi szociális intézmények.

– Ukrajnából, Horvátországból, Csehországból, Lengyelországból, Németországból, Ausztriából, Romániából és Magyarországról összesen százhúsz sportbarát vesz részt a találkozón – mondta el a Kisalföld érdeklődésére Szilágyiné Schuller Orsolya mentálhigiénés csoportvezető. – A szervezés a Napszak intézmény igazgatójának, Belényessy Albertnek köszönhető. Tegnap kislabdahajításban, távolugrásban, golfban és magasugrásban, ma pedig futásban, súlylökésben és kapura lövésben mérhetik össze ügyességüket a rendezvény résztvevői.

– Úgy vesszük észre, minden résztvevő nagyon élvezi a versenyeket és a nagy társaságot – tette hozzá Csontos Károlyné foglalkoztató, a versenyek felelőse. – Általában a sérültekről elmondható, hogy hihetetlenül lelkesek, ha sportversenyekről van szó. Biztatják, bátorítják egymást és a dobogóra lépés hatalmas boldogságot jelent számukra.

A Napszak Integrált Intézmény vendégcsapatait a Brennbergi Ifjúsági Táborban szállásolta el, ahol szombaton – a versenyek és szabadidős programok után – diszkóval zárul a kétnapos rendezvény.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jubileumi kiállítás nyílt a Központi Bányászati Múzeumban

Sopron - 50 év, 50 tárgy címmel kiállítás nyílt a Központi Bányászati Múzeumban. Az intézmény 1957.… Tovább olvasom