Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Nemzetközi programok az Esterházy-kastélyban

Kismarton (Eisenstadt) - A kismartoni Esterházy-kastély kulturális életének nemzetközi szintű fejlesztése érdekében szakkuratórium alakult az Esterházy Magánalapítvány égisze alatt. Idővel a fertődi kastéllyal is kialakíthatnak szorosabb együttműködést.
– Az Esterházy Magánalapítvány nemzetközi szaktanácsot hozott létre abból a célból, hogy a kismartoni (Eisenstadt) Esterházy-kastély tartományi, egyszersmind határokon átnyúló regionális kultúrcentrum szerepet tölthessen be – nyilatkozta lapunknak dr. Ottrubay István, a magánalapítvány vezérigazgatója.

– A testület tagjaival már több éve együttműködtünk különböző művészeti szakterületeken, most az eddiginél is hatékonyabb keretek között foglalkozhatunk a kastély kulturális életének felpezsdítésével, nemzetközi kiszélesítésével. A testületnek mind a tizenkét tagja olyan személyiség – például Wolfgang Petritsch osztrák ENSZ-nagykövet, Ernst Hilger, Bécs legnagyobb galériájának tulajdonosa, vagy Walter Reicher, a Haydn Ünnepi Játékok intendánsa –, akik szakmai súlyuknál fogva biztosítékot jelentenek a kismartoni kastély művészeti jelentősége emelésének.

Kérdésünkre dr. Ottrubay István elmondta: a kismartoni kastély fejlesztése a tulajdonossal együtt osztrák nemzeti feladat, a fertődi kastélyért a magyar állam felel. Afelé kell igyekezni, hogy mind a két oldal intenzíven viselje gondját e nevezetes műemlékeknek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopron az RTL Klubon

Sopron - Sopronról forgatott huszonöt perces riportfilmet az RTL Klub. Az Európai idő című műsor az… Tovább olvasom