Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Nemzetközi menyegző Sopronban

Sopron - Egy németországi nyári táborozás alkalmával ismerkedett össze a soproni Sterlik Nikolett (26) és a madridi Jorge Gonzalo (29). A találkozásból szerelem szövődött, most szombaton pedig már esküvőt tartanak. Amúgy spanyol–magyar módra.
Nem mindennapi esküvőt tartanak a hétvégén Nagycenken a kastélyban. Az ifjú pár egyik tagja soproni, másikuk a spanyol fővárosból, Madridból való.

– 2000-ben egy nyári ökotáborban ismerkedtünk meg Jorgéval, kezdetben még nem gondoltuk, hogy a szinte azonnal kibontakozó szerelem tovább tart a tábor három heténél – meséli a menyasszony, Sterlik Nikolett. – Hiszen nem is beszéltük egymás nyelvét: én alig értettem valamit spanyolul, és természetesen ő sem ismerte a magyart.

Érdekesség az is, hogy mindketten egy-egy ismerősünk helyett utaztunk el a táborba, tehát a véletlenek sorának köszönhető megismerkedésünk.
Sterlik Nikolett
A tábor véget ért, és mindenki elindult haza – egyvalakit kivéve. Jorge Gonzalo Madrid helyett Sopron felé vette az irányt. – Egyetemista voltam, így meg tudtam oldani, hogy a nyári szünetre Sopronba költözzek, később pedig ingázni kezdtem – teszi hozzá Jorge. – Én gyakrabban jöttem kevés időre, Niki pedig a nyári szüneteket töltötte Madridban. Négy éven keresztül az angol volt a közös, most már mindketten jól beszéljük az „ellenkező" nyelvet – attól függően, hogy épp melyik országban
vagyunk.

Szombaton tehát spanyol–magyar esküvőre gyűlik össze a két fiatal családja és barátaik. A ceremónia ennek megfelelően mindkét kultúra stílusjegyeit és szokásait tartalmazza.

A pap spanyolul teszi fel nekünk a kérdést, illetve spanyol szokás szerint szüleink lesznek a tanúk a szertartáson – folytatja Niki.

– Ezenkívül a menübe is igyekeztünk mediterrán ínyencségeket, tenger gyümölcseit, halakat, sonkát és spanyol pezsgőt belecsempészni. A spanyoltanárom pedig tolmácsként segít majd, hogy minden résztvevő megértse a beszédeket.

Jorge nővére spanyolul idéz majd az evangéliumból, unokatestvére pedig gitáron ad elő énekkísérettel spanyol dalokat.

Cziráki Viktória

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csúszni fog a kivitelezés kezdete?

Sopron - Telekkorrekcióra vár Sopronban a győri egyházmegyei hivatal, hogy építési engedélyhez… Tovább olvasom