Kisalföld logö

2018. 11. 13. kedd - Szilvia 9°C | 17°C Még több cikk.

Nemzetközi ikerfesztivált szerveznek Ágfalván

Ágfalván hagyományteremtő szándékkal első alkalommal rendeznek kétnapos ikerfesztivált a nyáron.

– Míg az ötvenes, hatvanas, hetvenes években tíz-tizenkét évente születtek ikrek a faluban, addig 1986-tól szinte minden évben köszönthettünk ikreket szülő édesanyákat – kezdte a rendezvény ötletének magyarázatát Gaál István polgármester. – Jelenleg 15 olyan családot tartunk nyilván, ahol ikreket nevelnek, köztük két helyen hármas ikreket. Az érintettek kedvezően fogadták az ötletet.

– Az ágfalvi ikreket nevelő szülők elmondták, örömmel vennének részt a fesztiválon, amelynek programjában lesz ikerszépségverseny, sport- és kulturális műsor, ilyen például az ikrek „Ki mit tud?" versenye. Szponzori segítséggel értékes nyereményeket is szeretnénk biztosítani a legjobbaknak. Ikerfesztiválunkra várjuk majd a soproni, illetve a városkörnyéki települések ikreit is.

– Július 7–8-án rendezzük a fesztivált, amelyre előzetes számításaink szerint mintegy száz testvérpár és családtagjaik érkezésére számíthatunk – folytatta a polgármester, majd hozzátette: tisztában vannak azzal, községük zsáktelepülés, nincs átmenő forgalom, ezért különlegességekkel, érdekes programokkal kell a turistákat, a látogatókat Ágfalvára csábítani. Az elmúlt években ennek szellemében szerveztek falunapot, kétnapos búcsúkat, futó- és gesztenyefesztivált. E sorba illik mostani kezdeményezésük, az ikerfesztivál.

– A családi fesztivál ötletével megkerestük a lépesfalvi (Loipersbach) és a somfalvi (Schattendorf) önkormányzatot, valamint több más környező osztrák települést – vette át a szót Böhm András, az ágfalvi német nemzetiségi önkormányzat elnöke. – Meghívót küldtünk német testvérközségünkbe, Schefflenzbe is, s mindenünnen kedvező válaszokat kaptunk. Elmondhatjuk, az ágfalviak kezdeményezése rögtön nemzetközi ikerfesztivált eredményez.

– A Vadon-lovasklubban rendezendő programsorozat megnyitójára Iker-indulót is komponáltatunk, s azon leszünk, minden családnak és korosztálynak, illetve vendégünknek felejthetetlen közösségi élményt szerezzen majd a fesztivál. A testvérpárokat megmozgató programokat lovas- és más sportbemutatókkal színesítjük – mondta Zselinszkyné Kondor Nikoletta főállású anya, akinek Zsaklin nevű lánya mellett óvodás ikrei vannak, Kevin és Krisztofer. – A négytagú szervezőbizottság – amelybe engem is beválasztottak – legközelebb március 19-én ül össze, hogy megvitassa az ikerfesztivál előzetes programját.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elküldik a közönségkedvenceket

Tíz soproni színésszel levélben tudatta az új színigazgató, Darvasi Ilona, hogy a következő évadban nem számít a munkájukra. A döntés meglepő, hiszen közönségkedvenceket érint. Az elbocsátottak között van a fiatalok sztárja, Varga Gábor, a férfiak kedvence, Varga Szilvia, de elmegy a színházból az elmúlt évadok egyik legsikeresebb színésze, Selmeczi Roland is... Tovább olvasom