Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 25°C Még több cikk.

Nemzetközi elismerés a Velux munkatársának

A nemzetközi vállalat történetében Csóka László a hetedik magyar, aki megkapta a Velux úgynevezett VKR-díját, ami az alapító, Villum Kann Rasmussennek állít emléket.
 Az alapító tiszteletére, minden év január 23-án a Velux Cégcsoport Alapítványi Bizottsága világszerte átadja az úgynevezett VKR-díjat azoknak a munkatársaknak, akik kiemelkedő módon járultak hozzá Villum Kann Rasmussen jövőképének megteremtéséhez. A hazánkban Fertődön és Fertőszentmiklóson több mint ezer munkavállalót foglalkoztató tetőtéri ablakgyártó Velux Magyarország Kft. skandináv gyökerekkel rendelkezik.

A Velux Cégcsoport alapítója, Villum Kann Rasmussen 1941-ben egy dániai asztalos-
üzemből indította el vállalkozását, amely mára egy negyven országban működő vállalatcsoporttá nőtte ki magát, több mint tízezer munkatárssal. Közülük a Velux alapítványa idén a cégcsoport 12 munkatársát tüntette ki, figyelembe véve elkötelezettségüket és alaposságukat a munkában, segítőkészségüket a kollégákkal szemben, lojalitásukat a vállalat felé, kezdeményezőkészségüket, ötletességüket, a kitűnő minőségre törekvést és a töretlen munkakedvet.

Csóka László kiemelkedő tanítási készségének, szakmai elhivatottságának és rátermettségének köszönhetően részesült az elismerésben. Fotó: Magasi
Csóka László kiemelkedő tanítási készségének, szakmai elhivatottságának és rátermettségének köszönhetően részesült az elismerésben. Fotó: Magasi

A hazai vállalatnál Csóka László kapott kitüntetést, aki alapítása óta hetedik magyarként veheti át a díjat. Csóka László 15 éve csatlakozott a Velux Cégcsoporthoz faipari gépmunkásként. Szakmai elhivatottságának és rátermettségének köszönhetően napjainkban már gyártósorfelelősként dolgozik a fertődi lakkozórészleg profilozóüzemében.
– Nincs jobb annál a munkánál, amit ma csinálok. Én felelek a fúrógépekért, átlátom az egész sor működését. A munkám nagyon változatos, folyamatos mozgásban vagyok – mondta el Csóka László, aki akkor érkezett a vállalathoz, amikor a lakkozórészlegre telepítették az első profilozógépsort a fertődi gyárban. Gépmunkásként már korábban szerzett tapasztalatával sokat segített munkatársainak, akik számára teljesen új volt a technológia. Mindeközben ismerkedett a fával, hiszen korábban nem faipari termékekkel dolgozott.
– Mind a korábbi, mind a néhány éve új technológiaként telepített fúrógépsort a magaménak érzem. Szerintem ez lehet a kulcsa a lelkesedésemnek. Ott voltam a kezdetektől, sok munkatársat tanítottam be az évek során és ez idő alatt én is rengeteget tanultam a kollégáktól. Itt mindig kíváncsiak a véleményemre. Nemcsak a munkatársaim, de a vezetőm is – tette hozzá a szakember. Csóka László és közvetlen vezetője 2000 óta dolgoznak együtt és az évek során remek kapcsolatot építettek ki.
A díjra a Velux Magyarország Kft. Alapítványi Ajánlóbizottsága terjesztette fel a fertődi szakembert. Legfőbb indokként a kiemelkedő tanítási készségét jelölték meg. A vezetőség számtalanszor kapott visszajelzést ugyanis remek tanítási módszereiről. Munkatársaival türelmes, segítőkész hozzáállása miatt mindenki bátran fordul hozzá kérdésekkel. „Nem szégyen kérdezni!" – emeli ki Csóka László, mi a legfontosabb dolog, amit az évek során megtanult és tanácsként adná át jövendőbeli kollégáinak.
A VKR-díj nem az első kitüntetés Csóka László életében. Hosszú évekkel ezelőtt a Velux Magyarország Kft. vezetősége dolgozói szavazás alapján öt kategóriában osztott elismeréseket, melyek a vállalat értékeit tükröző magatartást díjazták. Ő kapta a „Tökéletesítésért" díjat, amely bemutatja másik meghatározó tulajdonságát. Folyamatosan keresi a lehetőségeket, hogy könnyebbé tegye munkatársai és saját munkáját. Számos javaslattal és megoldással járul hozzá a vállalat működéséhez és mindig nyitott az új ötletekre.
A vállalat értékei mélyen gyökereznek a Velux Cégcsoportban. Minden munkatárs ismeri az aranyszabályt; az számít, hogy mit teszel. Nem számít, mi a pozíciód, a jó ötlet attól függetlenül jó ötlet, hogy egy gépmunkástól vagy üzemvezetőtől érkezik. „Tudom, hogy rengeteg jó képességű
fiatal dolgozik a vállalatnál, ezért is lepődtem meg annyira, hogy pont engem tüntettek ki. Szerintem mindenkinek van tehetsége valamiben, csak meg kell találni" – mondja. Neki és vezetőjének egy szólása is van a fentiekre, melyet gyakran hangoztatnak. „A megfelelő embert a megfelelő helyre."
Csóka László először a feleségének számolt be a díjról. „Nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy engem választottak. Ezt a kitüntetést soha nem vehetik el tőlem, az érzést, hogy tízezer ember közül az én munkámat ítélték kiemelkedőnek" – fűzte hozzá a Kisalföld érdeklődésére. 
 
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkelt a legszebb lőver

Eladta egykori üdülőjét a Magyar Telekom, így új időszámítás kezdődik a Lövérek legnagyobb és egyik… Tovább olvasom