Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Nemzeti petíció: aláírásgyűjtés

Hivatalosan is megkezdődött Sopronban a Fidesz aláírásgyűjtő akciója. Szombaton délelőtt a Hűségkútnál három óra alatt több mint ezren írták alá az íveket, így támogatva a Nemzeti petíciót.
Az akció kezdete előtt Szájer József tartott rendhagyó sajtótájékoztatót. Sopron országgyűlési képviselője kifejtette, a petíció célja, hogy aláírásukkal minél többen támogassák azt az öt pontot, amelyet lényegében a magyar állampolgárok fogalmaztak meg. Ezek közül az egyik legfontosabb, mindenkinek joga, hogy az otthonteremtéshez megfelelő támogatást kapjon.

Az aláírók továbbá azt kérik a kormánytól, hogy védje meg a munkahelyeket, támogassa a magyar vállalkozásokat és vállalkozókat. Mindenkinek joga van arra is, hogy egészséges életet éljen, ennek érdekében a kormány járuljon hozzá a gyógyszerárak csökkentéséhez, biztosítson elérhető árú gyógyszereket a nyugdíjasoknak, állítsák le a kórházprivatizációt. Az is nagyon fontos – jelentette ki a képviselő –, hogy a magyar gazdák támogatásán keresztül akadályozzuk meg az élelmiszerárak emelkedését. A Nemzeti petíció ötödik pontja a közüzemi díjakról szól, nevezetesen, hogy emelésük ne haladja meg az inflációt, maradjon öt százalék alatt.

– Az elmúlt napokban sok olyan vélemény hangzott el, hogy ezek a célkitűzések nem valósíthatók meg – mondotta a képviselő. – Ez azonban nem helyes és nem igazolt álláspont, mert a polgári kormány idején ezek megvalósultak, vagy jelentős részben előrehaladtak. Ehhez megfelelő gazdaságpolitika szükséges és politikai akarat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az EU támogatja

Az utóbbi években régiónkban is egyre népszerűbb az őshonos háziállatok tartása. A régi fajták… Tovább olvasom