Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Nemzeti parki együttműködés

Régió - Közös ökoturisztikai fejlesztésbe kezdett a Fertő–Hanság Nemzeti Park magyar és osztrák vezetése. A projekt eredményeképpen elkezdődött a határon átnyúló nemzeti park arculati elemeinek összehangolása.
Közös projektet zárt a Fertő–Hanság és Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság, valamint a Nationalpark Neusiedler See-Seewinkel.

Az együttműködés célja az ökoturisztikai együttműködés fejlesztése volt.
A projekt keretében a határon átnyúló nemzeti park számára elkészült egy közös ökoturisztikai fejlesztési terv, amelynek első hozadéka az a húsz darab kétnyelvű, nagyméretű terepi információs tábla, melyek kihelyezését megkezdték a magyar oldalon.

– A magyar és osztrák fél közös kezdeményezése által nyílt lehetőség az Interreg III A magyar–osztrák projektre, mely közel hétmillió forintos uniós forrást és csaknem kétmillió forintos kormányzati támogatást tartalmazott – mondta el a Kisalföldnek Fersch Attila, a nemzeti park igazgatóság osztályvezetője, aki hozzátette, az önrész 470 ezer forintot tett ki.

Az információs táblák hiánypótlásnak számítanak a nemzeti parkban. Fotó: Magasi


Az információs táblák hiánypótlásnak számítanak a nemzeti parkban, hiszen egyedülálló természeti adottságok mellett a látogatók terepi tájékoztatása eddig nem volt megfelelő. – Magyar és német nyelven egyaránt olvashatók az érdekességek a növény- és állatvilágról – folytatta Fersch Attila –, úgy a leglátogatottabb fertői, mint a hansági területeken, valamint a Répce mentén is.

A Fertő–Hanság Nemzeti Parkban ma közös évadnyitót tartanak a Fertő-parti és hansági turisztikai vállalkozók bevonásával. Az összejövetel célja, hogy erősödjön az együttműködés az érdekeltek között, így a turisták minél színvonalasabb szolgáltatásokban és ellátásban részesüljenek.
Ezenkívül elkészült az éves turisztikai programkínálat is, melyben nemcsak csoportoknak, hanem egyéni látogatóknak is kínálnak nemzeti parki programokat. – Kenutúra, madarászat, hansági kalandtúra egyaránt szerepel a kínálatban, ezek tavaly is népszerűek voltak – tette hozzá az osztályvezető, akitől azt is megtudtuk, a Nyugat-dunántúli Regionális Idegenforgalmi Bizottság pályázati lehetőségein is szeretnének részt venni. A nemzeti park túravezetéseiről, programjairól a www.ferto-hansag.hu honlapon tájékozódhatnak az érdeklődők.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Soproni rendőrök loptak

Sopron - Bolti lopássorozaton érték tetten a Soproni Rendőrkapitányság hivatásos állományában… Tovább olvasom