Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Németh: tönkrevágják a vágta miatt a sportpályát

A Széchenyi Vágta várhatóan a nyári szünet hátralévő idejére használhatatlanná teszi a sportpályákat - véli Németh Imre (MSZP).

Nemzeti Vágta a hűség városában is? Elsőre nem is hangzik rosszul. Csakhogy a fideszes városvezetés éppen a soproni utánpótlássport egyik létesítményét készül tönkre vágni - kezdte pénteki sajtótájékoztatóját Németh Imre az MSZP önkormányzati képviselője.

A soproni gyerekek és felnőttek által nap mint nap használt Anger-réti Sporttelep egy villanyvilágításos és egy világítás nélküli labdarúgó-, egy baseball-, valamint egy atlétikapályából és ezek kiszolgáló helyiségeiből áll. A futópályát térítésmentesen használhatják a környéken élők.

A méltán népszerű Nemzeti Vágta soproni előfutama, a Széchenyi Vágta idén az utolsó pillanatban a korábbiaktól eltérő helyszínt kapva az Anger-pálya mellé költözik. Ennek megfelelően a zenekarok fellépésére alkalmas színpad az Anger-réti sportközpont centerpályáján épül meg. De hol kapnak helyet a lovasbemutatók, az állatsimogatók, a vidámpark és a kézműves vásár?

Ezek a sportpályák több száz soproni sportoló edzéslehetőségét biztosítják nem csak iskolaidőben és hétköznap, de iskolaszünet idején és hétvégén is. Ezek a pályák az intenzív használat ellenére ma még nagyon jó állapotban vannak, köszönhetően a pálya minőségéért felelős munkásoknak.

A Széchenyi Vágta azonban várhatóan a nyári szünet hátralévő idejére használhatatlanná teszi a pályákat.

További kérdéseink:

• Miért kellett új helyszínt találni a vágtának?
• Mennyibe kerül a vágta helyszínének kialakítása és ki fogja kifizetni a számlát?
• Ki és mennyiért fogja kijavítani a több száz gyerek sportolását kiszolgáló pályákat?
• Mikor tudják a soproni sportolók ismét birtokba venni a komplexumot?

Egyvalami biztosan nem kérdés: olyan településen, ahol egy kicsit is komolyan veszik a minőségi sportolást, és ahol a kevésbé tehetős szülők gyerekeinek is színvonalas vakációzása is szempont, biztos nem engednék, hogy egy sportpályát épp a nyári szünetre vágjanak tönkre - zárta szavait a képviselő.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Oda teszik a szemetet, ahova tudják - fotók

Kiváló helykiválasztás a malom-ligeti játszótér sarkán kialakított szelektív hulladékgyűjtő sarok. Tovább olvasom