Kisalföld logö

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik -1°C | 9°C Még több cikk.

Németh Imre: Elsorvasztja és gyámság alá helyezi Sopront a Fidesz

A Fidesz-KDNP kormány sokadszorra is bebizonyította, hogy Sopron számukra nem létezik - jelentette ki Németh Imre, a párt helyi elnökségének tagja.
  
Emlékezhetünk, hogy néhány hete a megyei matricák érvényességét bemutató kormányzati térképen Sopron városát nem is tüntették fel - kezdte csütörtöki sajtótájékoztatóját Németh Imre.

Ez rendkívül megalázó minden soproni számára, de Sopron elsorvasztásának folyamatát nem most kezdte a Fidesz. Emlékezhetünk, amikor egy tollvonással elvették a városi iskolákat. Azóta teljes a káosz.

Az iskolaigazgatóktól minden jogkört elvettek. Semmiről nem dönthetnek.
Hozzátette: ez vezetett oda, hogy a Lackner-iskola alatt eltört fűtéscső miatt két hétig nem lehetett használni a tornatermet és az öltözőt. Régebben egy ilyen problémát a város pillanatok alatt megoldott. Most már egy guriga wc-papírt sem lehet venni a Fidesz engedélye nélkül.

Mindezt persze érzik a gyerekek és érzik a szülők, egyre többen kérdezgetik egymástól: milyen jogon vonja gyámság alá a soproni embereket a Fidesz? - húzta alá a politikus.

És a Sopron elleni kormányzati hadjárat folytatódik.

Hiába a felújított műtéti tömb, hiába új diagnosztikai tömbben a legmodernebb berendezésekkel, ha a kormány a győri kórházat jelöli ki megyei főintézménynek. A soproni kórház pedig ennek csak egy tagintézménye lesz.
Újra Győrben fogják eldönteni mikor, milyen műtétek lehetnek, kik műthetnek és mikor, mire költhet a soproni kórház.

Mivel a Fidesz-kormány a fő közlekedési útvonalakat Győr felé tereli, az orvosok, ápolók sem jönnek ide. Nincs, aki az osztályokon gyógyítson. Ezt már ma is érezzük.

Ezt igazolja a The Guardian felmérése, hogy az elmúlt 6 évben naponta három orvos és két nővér távozott külföldre Magyarországról, akiknek kétharmada nem is tervezi hazajövetelét.

Ráadásul a hírek szerint kórházak összevonása, elbocsátásokkal is fog járni. A Fidesz láthatóan eldöntötte, hogy kiradírozza Sopront a térképről.
Hiába a soproni emberek áldozatvállalása. Hiába a rengeteg pénz és munka. A Fidesz-kormány elveszi azt is, ami a miénk. Ami pedig megmarad, azt leépítik, vagy másnak adják.

A Soproni Egyetem jövőjéről is csak találgatások vannak. Megmarad önálló egyetemnek vagy összevonják másik egyetemi központtal?
A Soproni MSZP ebbe soha nem fog beletörődni. Egységbe hívunk mindenkit, aki Sopron fideszes elsorvasztása ellen küzd.

Csatlakozzanak hozzánk! Mert együtt erősek leszünk ahhoz, hogy megvédjük a városunkat.

Firtl Mátyás és dr. Molnár Ágnes álljon ki és mondja el: országgyűlési képviselőnek szegődött, vagy felszámolónak? Mi, az MSZP azt mondjuk: Sopronnak a térség logisztikai központjává kell válnia!

Sopronnak gyorsforgalmi út kell, önálló iskolák kellenek, és olyan kórház, amit nem leépítenek, hanem fejlesztenek.

Látva a soproni fideszes politikusok érdekérvényesítő erejét megkerestem Szájer Józsefet, hogy járjon el a kormányban ülő barátainál. Neki talán még fontos Sopron, mert úgy tűnik másoknak már nem az.

Azt üzenjük a Fidesznek: hiába dolgoznak Sopron elsorvasztásán, mert ez a város még akkor is itt lesz, amikor a Fidesz már rég eltűnik - zárta Németh Imre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még mindig sok az utcán a kutyapiszok Sopronban

A kutyasétáltatás velejárója kellene hogy legyen a kutyapiszok eltakarítása. Egyre több a felelősen… Tovább olvasom