Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Németh Árpádné - Humanitás-díjat kapott

Németh Árpádné szakmai munkássága példaképül szolgál a szociális ellátásban dolgozóknak.

– Nyolcgyermekes családba születtem ötödik gyerekként. Testvéreim közül többen az orvosi és a mentős hivatást választották. Édesanyánk is idősek otthonában dolgozott.

Talán ez is közrejátszott abban, hogy nővérnek tanultam. Odahaza és a debreceni katolikus leánygimnáziumban olyan etikai és erkölcsi normákat kaptam, amelyek végigkísérik egész pályafutásomat – idézi a kezdeteket Németh Árpádné Márta asszony. Büszkén mondja, szüleinek ez idáig negyvenhét unokája van, közöttük is találunk orvosokat éppúgy, mint szociális munkásokat.

Németh Árpádné a Humanitás-díjjal.
Németh Árpádné a Humanitás-díjjal.Németh Árpádné 1979, házasságkötése óta él és dolgozik Sopronban. A kórház neurológiai osztályán ápolónőként, később osztályvezető nővérként, majd e minőségben oktatóként is tevékenykedett. Beválasztották a kórház etikai bizottságába, illetve a Közalkalmazotti Tanácsba is. Egyik alapítója az Ápolásért Alapítványnak, amelynek ma is kurató-iumi tagja. 2002-től nyugdíjazásáig a Balfi úti Idősek Otthonának volt koordinátor-ápolója, majd intézetvezető főnővére.

– Mindig a hippokratészi elvek mentén végeztem ápolási és oktatói munkámat. A „nem ártani" szellemében vallom, ha minél magasabb szakmai tudással rendelkezünk, ha minél emberibb hangon, jó szóval fordulunk a betegek felé, nagyban hozzájárulhatunk a testi-lelki fájdalmuk csillapításához és a gyógyuláshoz – részletezi Márta asszony.

– Ezért hangsúlyoztam a folyamatos képzések és a nővérek pozitív emberi hozzáállásának fontosságát oktatói tevékenységemben.

Munkássága példaképül szolgál

Németh Árpádné szakmai munkássága példaképül szolgál a szociális ellátásban dolgozóknak. Pályafutása során Kongresszusi díjat kapott az Egészségügyi Szakdolgozók Országos Konferenciáján, tevékenységét Eötvös-díjjal, illetve a minisztérium Pro Sanitate díjával, és most Humanitás-díjjal ismerték el.
  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két baleset egy időben Fertőszentmiklósnál - sérültek

A 85-ös főúton két autó ütközött, a Lövőre vezető úton fának hajtott egy jármű kedd délelőtt. Tovább olvasom