Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 25°C Még több cikk.

Németh - A gyengülő Fidesz nem titkolhatja tovább a soproni kórház jövőjét

A belső háborúkkal elfoglalt és válságoktól meggyengült helyi Fidesz már nem tudja képviselni a soproni embereket, a soproni érdekeket – jelentette ki Németh Imre, az MSZP elnökségi tagja.


A kórház jövőjének fideszes elhanyagolása az intézmény gyors leépülésével járhat, ami alapvetően befolyásolja a soproni emberek egészségét – mondta Népmeth Imre, hozzátéve: árulkodó, hogy amióta a Fidesz regionális pártigazgatója, parlamenti képviselője, Molnár Ágnes, összeférhetetlenség miatt lemondott az igazgatóságról, nem írtak ki új pályázatot a kórház igazgatói státuszára. „Pedig egy ekkora kórház nem működhet egy helyileg elkötelezett vezetés nélkül! – szögezte le a politikusa, majd hozzátette: mivel a belső válságával küzdő Fidesz semmilyen párbeszédet nem folytat a soproni emberekkel, az MSZP-nek kell feltennie azokat a kérdéseket, amelyek mindenkit foglalkoztatnak.

Igaz-e, hogy a Soproni Erzsébet Kórház egy másik intézmény alá fog tartozni? Kiállnak-e a fideszes országgyűlési képviselők, Molnár Ágnes és Firtl Mátyás amellett, hogy Sopronnak súlyponti, vagy legalább önálló kórháza legyen? Hogyan lehetséges, hogy most fejeződik be egy óriási beruházás a kórházban, de az intézmény a hírek szerint mégsem tarthatja meg teljes önállóságát? Miért nem írnak ki igazgatói pályázatot? Igaz-e, hogy még ma is Molnár Ágnes fideszes pártigazgató intézi a kórház ügyeit? Mit hoz a tervezett kórházátalakítás? Lesz-e olyan kórházi osztály, amit megszüntetnek? Lesz-e olyan szakrendelés, amit megszüntetnek a kórházban? Csökken-e az ágyszám a kórházban? Mit tesz a kormányzat az orvosok elvándorlása és az ápolók tarthatatlan helyzete ellen?

Az MSZP elnökségi tagja szerint az egészségüket féltő soproni emberek és a kórház dolgozói világos és egyenes válaszokat várnak ezekre a kérdésekre. Végezetül Németh Imre felszólította Molnár Ágnest és Firtl Mátyást, hogy ne a gyengülő Fidesz belső válságaival törődjenek, hanem végre Sopronnal, a soproni emberekkel foglalkozzanak, ha pedig erre képtelenek, akkor adják vissza a megbízásukat annak, aki képviselni tudja az itt élőket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csizmáktól dübörgött a színpad

Kilencedik alkalommal rendeztek Sopronban néptáncfesztivált. A fiatalok szerdán és csütörtökön 140… Tovább olvasom