Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 14°C Még több cikk.

Német nyelvű adások digitális minicsomagban

Sopronban és környékén sokan tiltakoztak az ellen, hogy a UPC digitális csomagba tette a német nyelvű adókat.

A UPC szerint nem járnak rosszul az előfizetők, mert a digitális alapcsomagnál is rendelhető a német nyelvű csatornák miniblokkja.

Sopronban előfizetők sokasága rohamozta meg a UPC ügyfélszolgálati irodáját, mert az analóg adásokból eltűntek a német nyelvű csatornák.

– Valószínűleg többek figyelmét elkerülhette, hogy a német műsorok továbbra is láthatóak maradnak, csak immár korszerű, digitális módon – részletezte Szűcs László kommunikációs igazgató portálunk megkeresésére. – Az előzetes tájékoztatásnak megfelelően, az analóg kábeltelevíziós csomagokból február 1-jétől országszerte valóban kivettük az általános profilú külföldi, idegen nyelvű tévéadásokat. E műsorok azonban nem szűntek meg kínálatunkban, csupán az elérhetőségük változott meg, azok a UPC digitális kábeltelevíziós szolgáltatásában foghatók. Ezt a lehetőséget valamennyi érintett előfizetőnk számára jelentős kedvezménnyel biztosítjuk, ezzel is segítve az átállást. Mert az egy pillanatig sem volt kétséges számunkra, hogy az analóg kínálatban megszűnő idegen nyelvű adásokat továbbra is elérhetővé kell tennünk. A nemzetiségi nyelv ápolását, az idegennyelv-tanulás segítését mindig is fontosnak tartottuk. Ezért alakítottunk ki a digitális szolgáltatás keretében két minicsomagot, amelyek többféle idegen nyelvű adást tartalmaznak mindenki számára elérhető, 300 forintos áron, az egész ország területén.

Akinek analóg csomagja van, már nem élvezheti az idegen nyelvű adásokat. Fotó: Magasi
Akinek analóg csomagja van, már nem élvezheti az idegen nyelvű adásokat. Fotó: Magasi

A kialakított konstrukciónak köszönhetően sokan majd olcsóbban érhetik el a német és más idegen nyelvű adásokat, mint eddig analóg módon.


Jelezni kell, akinek már digitálisa van.

Február 11-től a digitális nagy csomagokban is megszűnik az idegen nyelvű csatornák továbbítása, az előfizetőknek is csak minicsomagok keretében lesznek azok elérhetők. Aki tehát már most előfizetője a digitális szolgáltatásnak, annak is jeleznie kell, hogy továbbra is igényt tart külföldi adásokra. Ebben az esetben díjmentesen biztosítják számára a választása szerinti egyik minicsomagot, a másik csomagot pedig 300 forintos havidíjon kérheti. A minicsomagok már az olcsóbb, digitális alapcsomaghoz is megrendelhetőek. Ezzel párhuzamosan a digitális televíziós alapcsomagok listaáras díját csökkentik.

Olvasóink írták

27 hozzászólás
12
 • 27. miria 2010. február 14. 20:19
  „Nekem digitális kábeltvm van , médiaboxal , kb fél éve , de erröl is eltüntek a német nyelvü adők , akkor miröl beszélnek ?”
 • 26. qkrisz 2010. február 09. 09:08
  „A legszebb: "A nemzetiségi nyelv ápolását, az idegennyelv-tanulás segítését mindig is fontosnak tartottuk." Teljesen elérzékenyültem. Egyébként a Pro Sieben volt az egyetlen emberi adó és ez most a digitálisban sincs. Helyette van mindenféle szennycsatorna. Ilyet a város alatt is találnék, ha nagyon keresnék. Innen gratulálok a cikk írójának, az UPC-nek.... Nyereményüket az egy hetes önköltségű zánkai nyaralást a helyszínen átvehetik. Közvetlenül a bója mellett... kicsit távolabb a parttól...mentőmellény és gumicsónak nélkül....betonkockával a lábukon....”
 • 25. veronka 2010. február 09. 08:44
  „Nagyon szép kis UPC-s nyilatkozat ez. Az egyetlen problémám, hogy ha már leírjuk amit mondtak, esetleg utána is nézhetnénk a valóságtartalmának. Vagy legalább számolhatnánk, mint alant a kommentelők.
  "a német műsorok továbbra is láthatóak maradnak, csak immár korszerű, digitális módon " Valóban. Például a Pro7, ugye??????????????????????????????????”
 • 24. Spani 2010. február 08. 18:13
  „Érdekes ez az utolsó mondat "A kialakított konstrukciónak köszönhetően sokan majd olcsóbban érhetik el a német és más idegen nyelvű adásokat, mint eddig analóg módon." Ez lehet, hogy azt jelenti, hogy a pillanatnyilag 300,- Ft-ot (felemelik 400,- Ft-ra) visszavonják az analóg előfizetésemből? Mert ha nem, akkor hogyan jutok hozzá olcsóbban??? Minimum meg kell rendelnem az Európa és Világcsomagot, új áron ez + 800,- Ft-ot jelent, hol járok én jól??? PRO7 akkor sem lesz!!!”
 • 23. FREDDY/S 2010. február 08. 11:43
  „A Világ csomagban megtalálható ORF1, ORF2, m1, m2, valamint egy orosz, kínai, lengyel és szlovén adó 400,-Ft-ért.
  Az Európa csomagban megtalálható a ZDF, VOX, SAT1, RTL, valamint egy angol, francia, spanyol, görög és olasz adó 400,-Ft-ért.
  Etikusabb és emberibb lett volna, ha az Európai csomag tartalmazna az ORF1 és ORF2-t, mert akkor egy csomag is elég lett volna a német-nyelvű adások vételére, nemde...”
 • 22. Ciklámen 2010. február 07. 19:17
  „Ha bemegyek a boltba ,hiába akarja az eladó rám erőltetni a szalámit mikor nincs pénzem.
  Aztán én választók amire gusztusom van ,és pénzem. De ezeket csomagokat nem a mi igényeink szerint
  rakják össze ,sok olyan vacakot raknak bele amit még ők sem néznének meg .
  Csinálnák azt hogy egy alap díj 500ft
  és darab áras lenne a többi minden csatorna igy mindenki jól járna.”
 • 21. Csetneky 2010. február 07. 17:29
  „14. BsBe

  Ha nem titok, melyik szolgáltatóhoz mentél át?”
 • 20. cic1 2010. február 07. 12:08
  „Nekem nyárig van szerződésem a jupici-vel, utána azt fogok nézni amit a szobaantenna lehetővé tesz. Volt elég gondom a szolgáltatóval, bementem valami reklamációval, egy hónap múlva megint mehettem, mert közben átállították a fizetést féléves előre fizetősre / a kutya se kérte/ és ez így ment három hónapon keresztül. Arról nem beszélve, hogy kb 50 csatornára szerződtem, az egy dolog, hogy csere-bere van ez ügyben, de hogy 4-5-tel kevesebb is lett, ez azért kicsit jogsértő.”
 • 19. Tonxy 2010. február 07. 11:16
  „kumpala: ők nagyivben lesz@rják hogy itt sopronban kell nekünk német adás vagy sem. Ha kell fizess ha nem tudsz akkor igy jártál. Másik szolgáltató van de egy kicsit olyan ez a piac mintha összebeszéltek volna és az alapcsomagokban mindenhol ugyanazt adják a kiegészitőknél meg csinálnak egy kis különbséget. Szóval vagy marad a tetőantenna meg a digitális vevő és a parabola antenna vagy fizetünk egyre többet azért ami eddig olcsó volt.”
 • 18. kumpala 2010. február 07. 10:29
  „Képmutató nyilatkozat, a szándék nyilvánvaló: minden analóg előfizetőt a drágább, "korszerűbb" digitális csomagok felé terelni. A digitális csomagok jelenleg semmilyen gyakorlati előnyt nem jelentenek, mivel digitálisan van vagy 2 adó ami mindig sugároz, ami full hd felbontás nélküli tv-n (olyan 200 ezer) amúgy se lát senki. Hiába szerelik be tehát a gusztustalan fröccsöntött dobozokat tévénként havonta több száz Forintért, nem lesz szebb a kép! Lesz helyette néhány felesleges gagyi távirányító, a tévéhez kapott funkcionális és esztétikus távirányítót meg ki lehet dobni. Szemét lehúzás, lehet orientálódni a DigiTv felé, vagy a korábban előttem szólók javaslatait tekintetbe venni. Amúgy szerintem ez csak a kezdet, szép lassan minden nézhető csatornát leválasztanak az analóg kinálatból, hogy fizessünk az előnyök nélküli digitálisért kétszer annyit. Milyen jók, hogy így gondoskodnak pl. a német nemzetiségekről, ahogy nyilatkozták. Mindenki hálás. Remélem senki sem fog átállni (vagy legalábbis csak kevesen), talán akkor elgondolkodnak, mit lehet (és mit nem) megtenni az előfizetőkkel, akikből élnek.”
 • 17. laszlo2000 2010. február 06. 22:03
  „Tipikus csúsztatás ismét a UPC-től, persze már megint jobban jártunk....
  Álljunk át a korszerűbb digitálisra, amit ugye jóval drágábban kapunk meg- igaz , hogy most kedvezménnyel, de kíváncsi leszek mennyi lesz majd utána.
  Egyébként a digitális adás lehetővé teszi, hogy több csatornát - több adót - tudjanak egy régi analóg "helyén" adni, tehát valójában OLCSÓBB LESZ NEKIK.
  Megjegyezném: a megmaradt analóg csatornák minősége, foghatósága is pocsék - hiába próbálom a finomhangolóval beállítani. Az új adók pedig..... szemét, népbutítás.
  Az eddigi hozzászólásokat átolvasva tényleg az a gond, hogy nincs verseny, hogy nincs egy soproni cég.
  A legjobb megoldás, amit én is választani fogok: saját antenna - földi és parabola.”
 • 16. dzsi 2010. február 06. 16:44
  „Az lenne a megoldás,ha egy versenyképes cég érkezne csóró kis országunkba,amely letörné a upc szarvát...addig marad a lehúzás..”
 • 15. fcsopron60 2010. február 06. 08:35
  „Mi a francokat zagyváltok itt össze?
  Én nagyon megvagyok elégedve a upc-vel!!

  Én voltam a t-hom-nál telefonom az internetem a t-hom tv ott volt

  Próba időre kértem a t-hom tv 1 honapra volt próba idő 15 napmulva leszereltettem mert sokszor szétkapcsolt a netem mikor csatornát váltottam akkor alig váltott csatornát az ip tv mindig lemértem e net sebességemet és alig 1/4 adták mikor kijött aszerelő és telefonált rögtön vissza kaptam azt a sebességet amit kértem elmentettem az összes adatot és bepereltem a t-hom ot vissza kaptam peres úton 36.000 ft -ot Ugy hogy igy mentem átt a upc hez de én megvagyok elégedve velük
  Nekem digitális tv van és tökéletesen működik minden a net is a telefon is tv is és sokkal olcsóbb a telefon 500 ft előfizetés és annyit beszélhetek hálózaton belül amenyit csak akarok”
 • 14. BsBe 2010. február 06. 04:50
  „LACEE 2010.02.05. 19:11 Tizenvalahány évvel ezelőtt a parlamentben úgy döntöttek, hogy minden kábelszolgáltatónak át kell állnia a az un. "csillagpontos" (nem vagyok szakértő, lehet, nem jól írtam) kábelszolgáltatásra-
  Mi a Kurucbombon lakuk. Az akkori szolágáltaltónk, Hajnal-Hegyi nem tudta vállalni az ezzel járó költségeket, és kénytelen volt eladni a hálózatot, Egy kis kerülővel végül is a UPC-hez kerültünk. Gyorsan ki is építették a kábelcsatornát majd semmi. Maradt az analóg szolgáltatás, egyetlen választható csomaggal, kevés nézhető csatornával. Digitlális szolgáltatás meg csak nem akart kiépülni. Többszöri reklamációra közölték, hogy közben rájöttek arra, hogy a törvény igaz, előírja, hogy át kell állni a digitális szolgáltatásra, de azt nem, hogy meddig. Mondom, ennek több mint 10 éve.
  Rengeteg probléma (nézhetetlen adás, kimaradás) de a kispénzű embernek nem olyan könnyű több ezer Ft-ért kiépíttetni egy új rendszert). Végül az ősszel írásban kértem nyilatkozatot, hogy mikor lesz ezen a környéken is végre bevezetve a digitális szolgáltatás, ha már egyszer- 10 éve - elkezdték. Tájékoztattak, nem mostanában, így könnyes búcsút vettem a UPC-től, és most havi 1000 Ft pluszért egy másik szolgáltatótól 52 csatornát nézhetek digitális adásban.
  Már sajnálom, hogy nem előbb mondta fel a UPC-t. Tanácsolom mindenkinek, aki analóg adásra fizet elő a UPC-nél”
 • 13. FREDDY/S 2010. február 05. 21:58
  „A BKV, MÁV után a UPC-t is ellenőrizni kellene az ügyvitel precizitása miatt, nemde...”
 • 12. LACEE 2010. február 05. 19:13
  „De ha nagyon ingyen akarja nézni valaki, az vesz egy MPEG4 DVB-T tunert, két tetőantennát, az egyiket Kab-hegy felé a másikat valamelyik osztrák adótorony felé irányítva és máris lesz 7-14 csatornája INGYEN”
 • 11. modernsopron 2010. február 05. 19:12
  „A LEGJOBB MEGOLDÁS:
  SZATELLITA - TV !! Ott 500 csatornából lehet kiválasztani és a felszerelési ár nem több mint 70.000 forint - egész életre!”
 • 10. LACEE 2010. február 05. 19:11
  „Most mit akad ki ezen mindenki? Akinek eddig is voltak német csatornái, annak ezután a digitális csomagot a Világ -ot vagy az Európát ingyen adják. Digitális meg kinek nincs?”
 • 9. c7 2010. február 05. 18:45
  „Osztrák cég, vagy mi????”
 • 8. bogote 2010. február 05. 18:33
  „Mocskos egy cég ez a UPC!!!!!!!!!!!!”
27 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Színházlátogatások Ausztriából?

Nyílt napon mutatják be a felsőpulyai (Oberpullendorf) magyarok tavaly birtokba vett új székházát. Tovább olvasom