Kisalföld logö

2017. 01. 24. kedd - Timót -6°C | -2°C Még több cikk.

Nemeskér - Sikerrel jártak a pályázatok

Emlékidéző összejövetelre várta a községvezetés a Nemeskérről elszármazottakat vasárnap.

Az invitálásra mintegy százan érkeztek szülőfalujukba. A program az evangélikus templomban a Gabnai Sándor evangélikus esperes vezette ünnepi istentisztelettel kezdődött.

A nemeskériek találkozója arra is alkalmat adott, hogy átadják a felújított községházát, a megszépített kultúrházat és az európai normáknak megfelelő játszóteret.

Joóné Nagy Csilla polgármester elmondta, a beruházásokra a Nemeskérért Alapítvány nyújtott be pályázatot, így a 15 millió forintos költség százszázalékos támogatottságú volt. Mivel egy hárommillió forintos pályázatot is elnyertek a művelődési ház belső rendbetételére, összesen 18 millió forintos értékkel gazdagodott a falu.

Tompa Lajosné és Tompa Gábor a világháborús archív fotók előtt. Az I. világégésben harmincegy nemeskéri vesztette életét.
Tompa Lajosné és Tompa Gábor a világháborús archív fotók előtt. Az I. világégésben harmincegy nemeskéri vesztette életét.


A megújult kultúrház első kiállítása Tompa Lajosné nevéhez fűződik. A nemeskéri születésű, de 1967 óta Sopronban élő asszony Nemeskér történetének nagy kutatója. Büszkén említette, hogy Nemeskér vármegyeközponti szerepet is betöltött az idők folyamán.

 Összesen 463 nemeskéri archív fényképből összeállított kiállítása azonban csak az utóbbi száz évet öleli fel. Háromévi gyűjtést és két hónapi előkészítést követően tizenhat tablón tette most közzé Nemeskér mindennapjainak lenyomatát.

A tárlat november 2-ig látható.
  
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Helyreállítják a megcsúszott a rézsűt a Kőszegi úti aluljárónál

A szakemberek már megnézték, mi okozhatta a rézsű megcsúszását. A helyreállítás hamarosan… Tovább olvasom