Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 5°C Még több cikk.

Nemes települések találkozója

Augusztus 11-re tervezik az összejövetelt Nemeskéren, harminc "nemes" résztvevővel.

Nemeskéren augusztus elején találkoznak a Nemes előnevű települések. A felkészülés már elkezdődött, felújítják a közösségi házat. Megyénkben egyedül Nemeskér neve kezdődik Nemessel, az országban pedig 29 másik település mondhatja ezt el magáról.

Nyolc évvel ezelőtt találkoztak a Nemes előnevű települések képviselői. Idén pedig Nemeskér szervezheti meg a találkozót, a tervek szerint augusztus 11-én. A meghívókat június elején postázzák ki.

– A találkozó jegyében elkezdődött a közösségi ház felújítása – mondta el Joóné Nagy Csilla polgármester. – A régi padlózat felszedése és kihordása, a takarítás, akárcsak a virágok ültetése, gondozása társadalmi munkában történik majd. Tavaly kicseréltettük a nyílászárókat, idén pedig a belső munkálatok vannak hátra, és a teraszra is szeretnénk tetőt csináltatni. Szinte az egész falu összefogott, hogy még szebb környezetben fogadhassuk a vendégeket. Megjegyzem, nálunk nem kell szemétgyűjtési akciót rendezni, hiszen rendszeresen összeszedjük az eldobott hulladékot.

Nemeskéren a találkozón túl más tervek is vannak. A 235 lakosú településen teljesen elkészült a szennyvízcsatorna megépítésnek terve. Az összességében kettőszázmillió forintos beruházáshoz pályázni is szeretnének: várhatóan májusban adják be a támogatási kérelmet. Amennyiben minden jól megy, akkor már a jövő év elején elkezdődhet a kivitelezés.

P. Horváth László

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Augusztus 15-re kész a Deák tér

A Deák tér felújítása ezekben a napokban érkezett el oda, hogy kijelenthető: augusztus 15-re elkészül. Nem minden tanulság nélküli a rekonstrukció története, amelyet olvasóink a Kisalföldben figyelemmel kísérhettek. A legfontosabb azonban, hogy gyakorlatilag már semmi sem akadályozhatja meg, hogy minden eddiginél szebb legyen a tér. Tovább olvasom