Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Nem volt beírva a jegyzőkönyvbe, mégis pályára lépett a soproniak játékosa

Szabó Fanni, a Uniqa-Euroleasing Sopron csapat fiatal játékosa úgy lépett pályára a Szekszárd ellen, hogy nem volt beírva a jegyzőkönyvbe. A vezetőség elismeri a hibát.

Az elmúlt héten az Uniqa-Euroleasing Sopron kosárlabdacsapat a Szekszárd ellen győzött 61–87-re.

Sima mérkőzés volt, így Székely Norbert lehetőséget adott a fiatal játékosoknak is.

A meccs vége előtt öt perccel becserélte a sérülése miatt fél évet kihagyó Szabó Fannit is. Pillanatok alatt kiderült, hogy valami miatt az ő nevét nem írták be a jegyzőkönyvbe. Néhány másodperc elteltével azonnal le is cserélték. A mérkőzést ezen hiba nem befolyásolta, a nagy arányú győzelem nem volt veszélyben.

– Emberi hiba történt, a sajnálatos mulasztást elismerjük. A mérkőzést követően pedig a Szekszárd nem adott be óvást. Mivel nem indult eljárás, így többet nem kívánok mondani – nyilatkozta megkeresésünkre Török Zoltán, a csapatot is működtető Raabersport Kft. ügyvezető igazgatója.

Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a soproniak Tolna megyébe tizenegy játékossal utaztak el.

A sérüléséből visszatért és már érvényes játékengedéllyel rendelkező Szabó Fanni is a csapattal tartott. A játékos neve azonban lemaradt a csapatlistáról.

Arra is lett volna lehetőség, hogy a helyszínen nevezzék, de a hibát senki sem vette észre, történetesen azt, hogy a leadott listán miért egyel kevesebb játékos szerepel. A mulasztást a jegyzőkönyvi beírásnál, valamint a bemutatásnál a soproni csapat mellett az ellenfél, és a jegyzőkönyvvezető sem vette észre.

Információnk szerint az ügyben a kosárlabda szövetség elnöksége indíthat eljárást. Ennek vége az lehet, hogy a győzelmet Szekszárd kapja meg. A Fair Play, és a játék szelleme azonban azt kívánná, hogy a bajnokság végeredménye ne az íróasztalnál, hanem a pályán alakulna ki.

Török Zoltán azonban a mellébeszélés helyett azonnal elismerte, hogy hibáztak...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb gigantikus musicalek Sopronban

A Budapesti Oerettszínház jövőre két világhírű musicaljét is bemutatja Sopronban, az MKB Musical… Tovább olvasom