Kisalföld logö

2018. 11. 20. kedd - Jolán 1°C | 5°C Még több cikk.

Nem tudták felvenni a tárgyakat: leállt a Neptun

Sopron - Átmenetileg nem volt elérhető a Nyugat-magyarországi Egyetem tanulmányi rendszere. Az új szervereket a hónap közepén helyezik üzembe.
Fennakadásokkal kezdődött a második félév a Nyugat-magyarországi Egyetem tanulmányi rendszerében. A Neptun ugyanis átmenetileg nem volt elérhető, így a hallgatók nem tudták ügyeiket intézni.

Az elektronikus rendszeren keresztül fizethetik például a hallgatók a költségtérítést és ebben a rendszerben történik a diákhiteligény jogosultságának igazolása is. A január végi, február eleji időszakban veszik fel a hallgatók a következő féléves tantárgyaikat, a tanulmányi osztályokon most állítják ki a szükséges adóigazolásokat, valamint zárulnak a keresztféléves képzések, mindezekhez elengedhetetlen a Neptun.

Mint megtudtuk, a zavart az okozta, hogy a számítógépes rendszer nem bírta a terhelést. A soproni székhelyű Nyugat-magyarországi Egyetem, valamint a szombathelyi Berzsenyi Dániel Főiskola egyesülése következtében, az egységes adatkezelés érdekében ugyanis a számítógépes adatbázist is központosították.

– A két rendszer a tesztelés alatt jól működött, a fejlesztő cég más egyetemeken vont már össze Neptun-adatbázist, így joggal feltételeztük, hogy az egyesítés után nálunk sem lesz gond – mondta el Kollárné Csipszer Edit intézményi Neptun-koordinátor. – Az élet azonban ránk cáfolt. A rendszer átmenetileg nem volt mindenki számára elérhető. Attól, hogy fennakadások voltak, senkit nem ért hátrány, ugyanis ezen a héten kell véglegesíteni a tárgyfelvételt. Tudni kell, egyetemünk közel húszezer hallgató adatait tárolja, kezeli.

Az egyetem az új szerverek üzembe helyezésétől várja a rendszer hatékonyabb működését. – Várhatóan február közepén már az új szerverparkot használhatjuk – mondta Rohonyi Pál, az informatikai központ igazgatója. – Az egyetem informatikai parkjának nagy részét már korszerűsítettük. A régi Neptun-rendszer kiváltása pedig még ebben a hónapban megtörténik.

Olvasóink írták

 • 5. egy hallgató 2008. február 07. 09:35
  „Kedves "1 hozzászóló"!

  A tantárgyakat decemberben fel lehetett volna venni. (Nem kötelező, ez előjelentkezés). Fel lehetett volna, de nekem még most is van olyan tárgyam, amit még nem írtak ki, így nem tudom felvenni.
  A jegybeírásról meg annyit, hogy a neptun hajlamos lefelejteni ezt-azt... Az egyik tanárunk már kétszer beírta a jegyeinket, és kétszer el is tűntek...”
 • 4. FREDDY/S 2008. február 06. 06:23
  „"Az élet azonban ránk cáfolt.", mint nindig, nemde...”
 • 3. Samse 2008. február 05. 18:19
  „Talán február közepére kész lesz a Neptun?És azokat a tárgyakat amiket most nem tudtuk felvenni , azokat mikor tudjuk? Miután lezárták a rendszert , és 2000Ft tantárgyanként??????A Neptun soha sem vol a világ legjobb programja , de amióta az új rendszer van azóta mindig valami elromlik , nem müködik , ez az egész KATASZTROFÁLIS!!!”
 • 2. 1 hozzászóló 2008. február 05. 13:01
  „Én eddig mindennap be tudtam lépni rendesen a neptunba. Nem értem, a többieknek miért volt "rossz" a neptun. A tantárgyakat meg már decemberben fel "kellett" venni. Most csak véglegesítés van. Engem az jobban bosszant, hogy ez egyik tanár még mindig nem írta be neptunra a félévközi jegyet. Ez valahogy számomra fontosabb!”
 • 1. egy hallgató 2008. február 05. 12:36
  „"senkit nem ért hátrány"

  A hölgynek biztos rengeteg szabadideje van, ha szerinte nem hátrány, hogy egy 5 perces ügyet három nap alatt lehet csak elintézni...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri út: Csökkentik a balesetveszélyt

Sopron - Reménykedhetnek a Győri úttal párhuzamosan futó szervizúton működő vállalkozások. Kiderült… Tovább olvasom