Kisalföld logö

2017. 02. 19. vasárnap - Zsuzsanna -3°C | 7°C Még több cikk.

Nem történt erőszak

Sopron - Nem történt erőszak, csupán két kamasz szexuális játékáról volt szó – állapították meg a szakértők annak az ügynek a kivizsgálása során, amelyben egy soproni lakásotthonban élő 13 éves fiú és 11 esztendős lánytársa között merült fel a törvénytelen kapcsolat.
Hatalmas felháborodást és médiavisszhangot váltott ki az az eset, amelyről elsőként a Kisalföld kedden tudósított. Két iskolás gyerek, mindketten az egyik soproni lakásotthon lakói, hazafelé tartva egy eldugott területen amolyan kamaszkori papás-mamást játszottak.

A kislány még aznap el is mesélte ezt az intézet pszichológusának, s ezzel lavina indult el. Mivel gyerekkorúak esetében minden szexuális eredetű közeledés jogilag bűncselekménynek számít, az intézet dolgozóinak jelenteniük kellett a hatóságok felé az esetet.

– A nyomozás, a pszichológusi és az orvosi, valamint az intézményben folytatott belső vizsgálat mind azt az eredményt hozta, hogy „nem történt bűncselekmény". A kislány beleegyezésével történt, ami történt, de ez is kevesebb, mint aminek bármiféle következménye volna – mondta el a Kisalföldnek Szendrődi Andor, a megyei önkormányzat gyermekvédelmi központjának igazgatóhelyettese. Annak, hogy a szakember virágnyelven fogalmaz, az az oka, hogy a büntető törvénykönyv szerint gyermekkorúak esetében – jogilag – akkor is erőszakról van szó, ha mindkét fél beleegyezik, s az aktusig el sem jutnak...

A történet a vizsgálat szerint tehát megnyugtató végeredménnyel zárulhatna, ám a két gyerek esete óriási visszhangot váltott ki tágabb és szűkebb környezetükben. Iskolai szülői munkaközösségek emelték fel – talán kissé elhamarkodottan – szavukat és sokan helytelen következtetéseket vontak le. Márpedig le kell szögezni: az intézetben a lehetőségekhez képest mindent megtesznek ezekért a gyerekekért.

A fiú és a lány egyébként csak fél éve élnek közös fedél alatt a lakásotthonban, a testvéri érzések – amelyek ebben a családias környezetben nevelési célként fogalmazódnak meg – az esetükben még nem alakulhattak ki.

Olvasóink írták

 • 18. kevin 2008. október 06. 12:13
  „en mar nem is szolok”
 • 17. Németh József 2008. október 06. 08:54
  „Főszerkesztő Úr!

  Gondolom ezzel a szemét szennylap stílussal elegendő bevétele volt az újságnak. A jóérzésű emberek nevében ön helyett is szégyellem magam. Undorító amit csinált(ak). Remélem nem fogja kitöröltetni a levelemet.

  Persze felelősség terheli azt is aki kiszivárogtatott az intézetből ilyen álhírt. Mit akart elérni? Kit akart lejáratni?
  Ez az eredménye annak, hogy az intézet életét Győrből irányítják Tisztelt Megyei Közgyűlés!

  Vissza kell adni a József Attila Gyermekotthon szuverinitását! Helyből jobban ellenőrizhetőek, intézhetőek a dolgok.

  Egy egykori intézetlakó.”
 • 16. kéklaguna 2008. október 05. 18:33
  „NT! igazad van,valakinek ez érdekében állt! Csak az a szomorú,hogy ezt ártatlan gyermekeken keresztül történt!”
 • 15. ez van 2008. október 05. 15:22
  „Egészségükre mit kel bántani őket! Nem erőszak akkor mia gond
  ennyi döntésünk hagy legyen a világba!!!!!!!!!!!!”
 • 14. NT 2008. október 05. 14:45
  „Valyon ki értesítette /félre/ az ujságírott, ki adta el gyorsan a hírt, hogy talán főnőkének ártson? Nem erről szól a hír?”
 • 13. Imcsi 2008. október 05. 12:45
  „-"Az orvosi vizsgálat szerint nem bizonyítható maga az erőszak, ugyanakkor a szexuális aktus biztosan megtörtént, s mivel gyermekkorúakról van szó, ez mindenképpen bűncselekmény
  -"A nyomozás, a pszichológusi és az orvosi, valamint az intézményben folytatott belső vizsgálat mind azt az eredményt hozta, hogy ,,nem történt bűncselekmény". A kislány beleegyezésével történt, ami történt, de ez is kevesebb, mint aminek bármiféle következménye volna
  Most akkor mi van?? Illetve mi volt??”
 • 12. Magyar valóság 2008. október 05. 10:10
  „A kérdéseim a következőek:
  "A kislány még aznap el is mesélte ezt az intézet pszichológusának, s ezzel lavina indult el"
  Ki értesítette a sajtót?
  Orvosi titoktartás?
  Az az ember még mindig ott dolgozik?
  Nem az a feladata, hogy a rábízott gyermekeket védje?
  A védelem az én szememben nem a pellengére állítás!!!!!!
  Ha tényleg erőszak történik akkor ezentúl egy gyerek sem mer majd szolni, mert előttük fog lebegni ez a példa!!
  Gratulálok a felelőtlen személyeknek akik a cimlapra vágytak és 2 gyereket használtak fel erre!!!!!
  Remélem legközelebb ezek a személyek a saját gyerekeiket használják rá!!
  És végszó hol van a gyámhivatal??? Illetve mit tesz annak érdekében, hogy az általuk "uralt" gyermekeket megvédje a pellengérre állítástól?”
 • 11. Georg 2008. október 04. 21:46
  „Tisztelt Szerkesztőség!

  Felháborít hogy amit a pénteki újságban közölnek vicceket,nagyon sokszor viszontlátom az Eszes Mesterben!!!!!

  Magyarán 2-szer adják el az előfizetőknek ugyan azt!!!!!!!!!!!

  Ez NEM KORREKT magatartás!!!!!

  Ezen véleményemnek SMS-ben is "hangot adtam",de természetesen nek közölték-vajon miért??????????

  8.NoBo
  ...nincs mit védened mert ilyen és hasonló dobásokkal hitelét veszti a lap!”
 • 10. georgbb 2008. október 04. 14:16
  „NoBo...
  Ha tudnál szöveget értelmezni, akkor feltűnne, hogy a közölt cím KIJELENTÉS és nem feltételezés...
  Ha tudnál szöveget értelmezni, akkor feltűnne hogy a cím és a "az eset kivizsgálása folyamatban van.... " mondat ellentétes egymással...”
 • 9. mtt 2008. október 04. 13:26
  „kevin, hol vagy? hallod mi történt???”
 • 8. NoBo 2008. október 04. 13:25
  „OKOSTOJÁSOK!
  Nem védeni akarom a lapot, de általában -gondolom- nem saját maguk találják ki a sztorit, hanem a rendőrségi/hivatali stb. kapcsolataik jelzik a témát. Akkor és abban a helyzetben ez volt a hír, de meg lett írva -ha előző hozzászólók tudnának olvasni-, hogy az eset kivizsgálása folyamatban van.... És most, hogy új fejlemény van, MEG LETT ÍRVA... Úgyhogy ne szennylapozzunk már megint egyből, meg amúgy sem kell olvasni, ha nem tetszik.... Fikázzatok inkább Storyt, meg Best-et és hasonló szarokat.....”
 • 7. [ BikaBéka ] 2008. október 04. 13:05
  „Úgy gondolom, hogy az első cikk nem annyira tartalmával, hanem a címével keltett felháborodást, ez indította el a lavinát. Az újság egy üzleti vállalkozás, tömegigényeket elégít ki, az eladásból él. Amíg egy balest körül több tucat ember áll és reménykedik, hogy lát valami "borzasztót", de egy hajléktalant gond nélkül átlép, addig nem kell csodálkozni, hogy ezeket az igényeket is ki kell elégíteni, mert ez hoz pénzt. Ez nem csak a kínálat hibája, hanem a kereseté is. Ilyenek vagyunk...
  Jelen esetben azonban az újság megértette, hogy mekkora bajt okozott az érintett gyerekeknek, és hajlandóak voltak az eset tisztázására. Ez korrekt dolog, többet utólag nem tehetnek, remélem tanultak is belőle. Hozzátenném, hogy nem az újság dolgozója vagyok, és semmilyen kapcsolatban nem állok velük.”
 • 6. sziszifusz 2008. október 04. 11:32
  „A pénz törvénye írja elő a Kisalföldnek,hogy olyan eseményekről adjon hírt amelyek nem történtek meg és olyanokról amelyek megtörténtek,ne adjon hírt?”
 • 5. Városlakó 2008. október 04. 11:30
  „Én ha nem is léptem be a huhogók közé, de elhamarkodottan ítélkeztem, a nevelők hibáját firtatva. Hiba volt. A Kisalföld azért egyre inkább a bulvár irányába lép, nem tudom, hogy ez hosszú távon nem árt-e a lapnak.”
 • 4. béé 2008. október 04. 10:52
  „Hál isten!én csak ennyit tudok mondani!”
 • 3. lolita 2008. október 04. 09:25
  „Gondoltam hogy semmi komolyabb nem törtent de a cikk iro is egy egerböl elefantot csinal,amit mar megszoktunk!”
 • 2. 49. 2008. október 04. 07:50
  „,,A két gyerek esete óriási visszhangot váltott ki tágabb és szűkebb környezetükben." A hatalmas felháborodást a ,,11 éves kislányt erőszakolt meg 13 éves fiútársa" cikk váltotta ki, amelyről a Kisalföld elsőként tudósított. A bombát, ha nem is ők robbantották, de az odahelyezésükhöz közük volt. Nem kell mindjárt elsőként ugrani a kútba.
  Mikor jut el odáig az újság szerkesztősége, hogy ne szennylap legyen, hanem egy hiteles, két lábon álló hírközlő lap.”
 • 1. truman 2008. október 04. 06:19
  „Na ezért kellet egy-két embernek előre itélkezni.Ha valamibe nem vagy biztos inkább akkor fogd be.Nem kell mindent elhini amit a média mond, de ha erre még nem jöttél rá akkor csak sajnálni tudlak.(ezt azoknak írtam akik az elöző cikkhez hozzászóltak és közben fogalmuk sincs semmiröl)”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egymilliót nyert a pincér

Sopron - Ifj. Vörös Imre soproni felszolgálót fogadta kegyeibe Fortuna tegnap, amikor a… Tovább olvasom