Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Nem találtak törvénysértést

A Nemzeti Nyomozó Iroda – információink szerint – már hétfőn postázta a nyomozást megszüntető határozatát az érintetteknek a mélygarázsügyben.

Amint a soproni önkormányzat kézhez kapja az NNI levelét, panasszal élnek az ügyészségnél. A Nemzeti Nyomozó Iroda nem talált törvénysértést sem a soproni, sem a váci, sem pedig a budapesti József nádor téri mélygarázsszerződésekben, ezért a nyomozást bűncselekmény hiányában lezárta.

KAPCSOLODÓ CIKKEK >>

Mélygarázs-szappanopera (2007-04-24) >>
240 férőhelyes lesz a mélygarázs Sopronban (2006-03-01) >>
Elkészül a mélygarázs (2007-06-05) >>
Gödörben a mélygarázs ügye (2007-04-13) >>
MDF: mélygarázst is a térre (2007-05-06) >>
Mélygarázs a Petőfi téren (2005-04-05) >>A Kisalföld folyamatosan figyelemmel kísérte és kíséri azokat a büntető- és bírósági eljárásokat – mélygarázs, apartmanház megvásárlása, a Rét utcai és Torna utcai ingatlan eladása, a volt szeméttelep egy részének értékesítése, az egyik félbemaradt Győri úti épület és a hozzá tartozó telek megvásárlása tűzoltólaktanya céljára –, amelyeket a jelenlegi önkormányzat kezdeményezett az előző városvezetés ideje alatt történtek miatt.

Horváczy Emese, az NNI szóvivője érdeklődésünkre elmondta, a mélygarázs kérdését – a korábbi álláspontjuktól eltérően – elkülönítették a többitől, amelyekben még tart a nyomozás.

A mélygarázzsal kapcsolatban – a büntetőeljárást ismeretlen személy ellen kezdeményezték hűtlen kezelés miatt – a városvezetés feltevése, hogy az egyik legkomplikáltabb ügy, az építkezés bonyolult jogi konstrukciókon – törvénysértő módon – keresztül valósulhatott csak meg. Az NNI azonban a vizsgálat során nem talált törvénytelenséget, ezért bűncselekmény hiányában befejezte a nyomozást.

Fodor Tamás polgármester tegnapi sajtótájékoztatóján elmondta, hivatalos értesítést még nem kaptak az NNI döntéséről, csupán dr. Futó Barnabás, a város nevében feljelentést tevő ügyvéd tájékoztatta őket.
Amennyiben kézhez veszik a nyomozás megszüntetéséről szóló határozatot, akkor panasszal élnek az ügyészségnél, mert állítása szerint az NNI az önkormányzattól semmilyen iratot nem kért. Június 5-én küldték el azokat az önkormányzati ülésekről szóló jegyzőkönyveket, amelyek véleménye szerint alátámasztják a törvénysértés gyanúját, ezeket azonban vélhetően nem vagy felületesen tanulmányozták, hiszen a nyomozást már hétfőn lezárták.

Fodor Tamás emlékeztetett rá, hogy ebben az ügyben is folyamatban van a polgári peres eljárás. Abban az esetben, ha a bíróság az önkormányzat javára döntene, akkor – és az ügyészséghez benyújtott panasz elutasítása esetén – ismételt büntetőeljárást kezdeményezhetnek.
Bejárat vagy kijárat? Ha a bíróság a soproni önkormányzat javára döntene, akkor mélygarázsügyben ismételt büntetőeljárást kezdeményezhetnek.

Horváth Ferenc

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lámpás csomópontok épülnek a Győri úton

Hamarosan megváltozik a Győri út közlekedési rendje, ugyanis a már épülő kereskedelmi központok… Tovább olvasom