Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Nem találja a helyét a Tourinform-iroda

Tovább gyűrűzik a soproni Tourinform-botrány. A Pro Kultúra Sopron Kht. azt állítja, a Tourinform-iroda vezetője távozása előtt jogtalanul megsemmisítette a számítógépek adatbázisait. Az irodavezető visszautasítja a vádakat.

Mint arról múlt héten beszámoltunk (Kisalföld, augusztus 28. Tourinform: új helyen az iroda), a Pro Kultúra Sopron Kht. vezetése úgy döntött, hogy a Tourinform-irodát az Előkapuból a Liszt Ferenc Konferencia- és Kulturális Központba költözteti.

– Ezt a lépésünket több dolog is indokolta – fejtette ki véleményét Nyerges Ferenc, a Pro Kultúra Sopron Kht. igazgatója.
– Elsősorban jelentős rezsimegtakarítást remélünk a változtatástól, illetve az iroda dolgozóinak szakmai tapasztalatára, nyelvtudására a konferenciák szervezésében és a rendezvények lebonyolításában is számítanánk – ismertette elképzeléseit Nyerges Ferenc, a Pro Kultúra Sopron Kht. igazgatója, majd kitért az elmérgesedett viszony okára is.

A viták hátráltatták az érdemi munkát

– Mi szívélyesen fogadtuk a Tourinform-iroda vezetőjét, Horváthné Hoszpodár Katalint, ő azonban meg sem próbált beilleszkedni a kht. szervezeti rendszerébe. A hosszú hónapok óta tartó viták egyre csak hátráltatták az érdemi munkát. A szervezeti átalakításra vontakozó döntés után, amikor kiderült, nem tartunk igényt további munkájára, Horváthné Hoszpodár Katalin megdöbbentő lépésre szánta el magát: utolsó munkanapján két kollégájával együtt mentés nélkül törölte számítógépeik adatbázisának jelentős részét.
Ez a szakvéleménnyel is alátámasztott tett a kht. ügyvédje szerint bűncselekménynek minősülhet. Nyerges Ferenc viszont kijelentette: nem szeretnék jogi útra terelni az ügyet. Bíznak abban, hogy volt munkatársaik lemezre mentették az adatokat és rövidesen visszaszolgáltatják azokat. Ha ez nem történik meg, szakértők végzik el az adatmentést, ennek költsége azonban több mint félmillió forint.

Három–négy idegenvezető

Almássy László, a kht. idegenforgalmi igazgatója hozzátette: – Horváthné Hoszpodár Katalin azt állítja, a törölt adatok az ő szellemi termékét tartalmazták. Ez valóban így van, csakhogy ezt a kht. megvette tőle, ezért kapta a fizetését. Az idegenvezetők munkaelosztását sem végezte megfelelően a Tourinform. Az iroda által közvetített évi közel száz csoport vezetésének 80 százalékát mindössze három–négy ember végezte, köztük az iroda egyik munkatársa, aki az összes csoport harminc százalékát vezette.
A Pro Kultúra Sopron Kht. lépéseket tesz majd az igazságosabb elosztás érdekében. Elsőként október 9-én idegenvezetői konferenciát tartanak, ahol a szakma érdekképviseletéről és a fenti problémáról is véleményt cserélnek.

Iroda helyett információs pont

Az Előkapu utcában található irodát ezután információs pontként működteti a kht., ahol üzleti alapon hungarikumokat és „sopronikumokat" is forgalmaznak majd. Az új irodában már pótolták a felmondott dolgozókat, tehát a Tourinform, ha átmenetileg kisebb nehézségekkel is, de működik. A városi információs pontok hálózatát a Deák téren kialakítandó turisztikai információs irodával is bővítené a kht.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Szidónia Badenben

A röjtökmuzsaji Szidónia Kastélyszálloda a badeni Grand Hotel Sauerhof díszvendége szeptember… Tovább olvasom