Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 14°C Még több cikk.

Nem szüntetik meg a Lippait

Sopron - „A közeljövőben a Lippai-középiskola továbbra is a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium fenntartásában működik" – tájékoztatott Benedek Fülöp szakállamtitkár.

Megszűnés fenyegeti a Lippait (2006-08-28) >>
Lassan egy éve, hogy lapunk hírül adta: a megszorító kormányzati intézkedések az 1965-ben alapított soproni Lippai kertészeti szakközépiskola és kollégium működését is érinthetik, legrosszabb esetben akár be is zárhatják az intézményt (Megszüntetik a Lippait? – Kisalföld, 2006. augusztus 25.). Az erről szóló döntés a Határozatok tárában jelent meg. Eszerint a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) fenntartásában működő hat oktatási intézményt – köztük a soproni Lippait – 2007. augusztus elsejével megszüntetnék. Azzal az indokkal, hogy a megyében működik hasonló profilú intézmény, még ha nem is az FVM égisze alatt.

– Nem szűnik meg a soproni Lippai. A földművelésügyi minisztérium az általa fenntartott szakképző iskolák képzési feladatait, szakképzési kínálatát folyamatosan vizsgálja, és végrehajtja a szükséges korrekciókat, módosításokat – tájékoztatott Benedek Fülöp, az FVM szakállamtitkára.

– A tárca az intézmények költséghatékony működtetése érdekében az iskolák más fenntartóhoz történő átadásából eredő előnyöket és hátrányokat is számba vette. A korábbi egyeztetések, mérlegelések eredményeként a közeljövőben nem tervezünk változtatást a soproni Lippai János Kertészeti Szakképző Iskola és Kollégium helyzetében, tehát az intézmény várhatóan a továbbiakban is az FVM fenntartásában működik.

A szakállamtitkár kifejtette: a Lippai kertészeti szakképző magas színvonalú oktatást folytató intézmény. A tanulók érdeklődésüknek és képességeiknek megfelelően a kertész ágazatba tartozó többféle szakiskolai, szakközépiskolai oktatásban vehetnek részt, szerezhetnek képesítést. Az iskola a szakközépiskolai tanulókat felkészíti az érettségi vizsgára, a legjobb eredményű tanulókat a felsőoktatásban való továbbtanulásra.

Gosztonyi Miklós

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szociális bérlakások vállalkozó kedvűeknek

Az önkormányzat üres, de felújításra váró szociális bérlakást ajánl fel azoknak, akik vállalják,… Tovább olvasom