Kisalföld logö

2017. 06. 24. szombat - Iván 18°C | 33°C Még több cikk.

Nem nyugszanak a kedélyek Fertődön

Takács György korábbi alpolgármester állítja, megnyerte az önkormányzat által hűtlen kezeléssel vagy a becsületsértés miatt ellene indított pereket. Kocsis Ferenc jelenlegi polgármester szerint árnyalni kell a képet.

– Kocsis Ferenc, Fertőd polgármestere a „Kényes ügyek Fertődön" című Kisalföld-cikkben ígéretet tett arra, hogy minden, számára törvénytelennek vélt ügyet megvizsgál és ahol szükségét látja, megteszi a feljelentést – idézte az előzményeket Takács György.

– Ezek az ügyek rám nézve kedvezően zárultak, ezért szeretném, ha a végkifejlet is nyilvánosságot kapna. Az egyik ügyben, a családom vezette Haydn Kft. esetében hűtlen kezelés volt a vád. Az ügyet a Győri Rendőrkapitányság nem találta megalapozottnak. Kocsis Ferenc fellebbezett a megyei rendőr-főkapitányságnál, időközben az ügy jogerősen, „bűncselekmény hiányában" lezárult.

Kocsis Ferenc
Kocsis Ferenc


– A Haydn Kft. 1996-tól 2011 végéig működtette a közbeszerzési törvény mellőzésével érvényben tartott szerződéssel a fertődi iskolakonyhát – nyilatkozta Kocsis Ferenc polgármester. – A rendőr-főkapitányság vizsgálatának lezárása után nem láttam indokoltnak a bírósági feljelentés megtételét, mivel a testület a közbeszerzés szerinti tender kiírása mellett döntött.

Takács György
Takács György


– „Becsületsértési" ügyemben három év után a Soproni Járásbíróság áprilisban hozott számomra kedvező ítéletet, jogtalan vádemelés miatt – folytatta Takács György. Kocsis Ferenc polgármester ezzel kapcsolatosan közölte: a bíróság megállapította, hogy az eljárás tárgya nem magánvádas, hanem közvádas cselekmények közé tartozik. Ezért a teljes anyagot megküldte a járási ügyészségnek, amely 2013. április 17-én nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétségének gyanúja miatt a nyomozást elrendelte.

Dr. Füzi Norbert
Dr. Füzi Norbert


Inkasszós megbízás kiadása miatt is per indult Takács György ellen. A bíróság jogerősen Takács György vállalkozása javára döntött. Kocsis Ferenc viszont közölte, hogy a korábbi testület által jóváhagyott, közétkeztetésre vonatkozó szerződés inkasszóra vonatkozó engedményezését nem volt hajlandó aláírni, ahhoz sem előzetes véleményét, sem hozzájárulását nem kérték. Tavaly több mint 37 millió forintot fizettek ki a kft.-nek étkeztetésre. Az összeg nagysága miatt felelőtlenség lett volna engedélyezni a kft. részére a közpénzekből történő inkasszót (azonnali pénzleemelést).

Telekelbirtoklási per is kezdődött Takács ellen, s az alperes állítja, a bírósági döntés a volt alpolgármestert igazolta. Az ő elnökségével működő Fertődi Lokálpatrióta Egyesület ellen indított perben – százezer forint „jogtalan utalás" ügyében – a bíróság úgy döntött, hogy az egyesület törvényesen járt el. Az összeget Mentes Mihály pap-költő szülőházának munkálataira fordította az Eszterháza Alapítvány.

A képviselő-testület a mai napig vitatja, hogy a Budapesten bejegyzett Eszterháza Alapítványnak jogszerűen fizetett 2011-ben a 600 ezer forint önkormányzati támogatásból 100 ezer forintot az egyesület. A polgármester elmondta, az önkormányzat fellebbez az elsőfokú ítélet ellen.


Füzi Norberttel peren kívül megegyeztek.

A fertődi képviselő-testület 2012 januárjában fegyelmi eljárást indított az akkori jegyző, dr. Füzi Norbert ellen és megrovásban részesítette. Ő munkaügyi bírósághoz fordult. Jogszabálysértésekre hivatkozva a kormányhivatal is megtámadta a határozatot.

A Győri Törvényszék jogerősen hatályon kívül helyezte a fegyelmit. A kártérítési igény peren kívüli egyezséggel rendeződött. „Az általam tett ajánlat rendkívül nagyvonalú volt, hiszen nem akartam nagyon megterhelni az amúgy is anyagi gondokkal küszködő önkormányzatot.

Az ügy lezárult, ám a sok lelki és egészségügyi megpróbáltatás, amit átéltem mindezek miatt, még hosszú ideig kísérteni fog" – mondta dr. Füzi Norbert.

Kocsis Ferenc polgármester hozzátette, a háromtagú fegyelmi tanács megalakítása nem volt jogszerű. Dr. Füzi Norbert a többmilliós kárigénytől elállt és 900 ezer forint átalány kártérítésben (mely minden költséget tartalmaz) megegyezett a városvezetéssel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Félpályás útlezárás lesz a soproni a Bécsi úton

Járdaépítési munkálatok miatt a következő két hétben félpályás útlezárásra kell számítani a soproni… Tovább olvasom