Kisalföld logö

2017. 01. 21. szombat - Ágnes -9°C | 1°C Még több cikk.

Nem működött az internet, tört-zúzott az üzletben

Sopron - Tíz napig nem volt internetszolgáltatása, ezért nagy dühvel tért be egy férfi egy soproni számítástechnikai üzletbe, majd belerúgott a raktárajtóba, rácsapott egy monitorra, s egy mozdulattal lesöpörte a polcon lévő árukat. Az illető garázdaság vétségével került bíróság elé.

Az 53 éves férfi nem először ült a vádlottak padján: 1999-ben lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés, 2000-ben súlyos testi sértés miatt hozott intézkedést ellene a bíróság. Ez alkalommal garázdaság elkövetésével vádolták.

A férfi a bírósági tárgyaláson nem akart vallomást tenni, megelégedett azzal, amit aznap – még tavaly decemberben – a rendőröknek nyilatkozott. A tanúk meghallgatásából az derült ki, hogy a férfi telefonon felhívta a szolgáltató ügyfélszolgálatát, mondván, nem működik vállalkozása internete. Fel is vették a hibát, s megígérték: orvosolják az üzemzavart. Ám a férfi délután fél 3-kor feldúltan megjelent a PC-üzletben. Bár az üzlet dolgozói mondták, hogy segítenek problémája megoldásában, a férfi dühe egyre csak fokozódott. Kisvártatva belerúgott a raktárajtóba, s rácsapott az egyik monitorra, mire a hangfalak a földre potyogtak. Aztán egy mozdulattal végigsöpört az egyik polcon, ahol CD-ket, szoftvereket tároltak. Látva e megbotránkoztató magatartást, kihívták a rendőrséget. Végül garázdaság miatt feljelentés lett az ügyből.

Árnyalja viszont a képet, hogy a férfi vállalkozásának internete akkor már tíz napja nem működött.

S hiába telefonált ez ügyben százszor, ígérgetésen kívül mást nem kapott.

Dr. Szabó Magdolna bíró – mérlegelve a körülményeket – egy évre próbára bocsátotta a férfit, így ha ez idő alatt ismét törvénybe ütközőt tenne, e cselekményéért is büntetnék. Ekkor már szabadságvesztéssel vagy súlyosabb pénzbüntetéssel is sújthatják.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eső utáni takarítás

Az elmúlt napok esőzései után újra az utcákat járja Sopronban a locsolóautó. Szerkesztőségünket… Tovább olvasom