Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Nem magánügy

Már több mint fél éve, hogy az előző városvezetés eladta a Hotel Rózsadombot, a vételár azonban a mai napig nem érkezett meg az önkormányzat számlájára.
Walter Dezső polgármester hivatalba lépésekor sejtetni engedte, Rózsadomb-ügyben érhetik még meglepetések a várost. A Kisalföld november 2-i számában úgy fogalmazott: „Egyáltalán nem olyan megnyugtató a helyzet, mint ahogyan a választási kampány idején mondták. Azt ígérték, jön a pénz, csak várni kell..." Azóta is várunk.
Elvileg december végén lejárt a fizetési határidő, pénz azonban nem érkezett. Akkor arról tájékoztattak bennünket, hogy a banki bonyodalmak miatt január első napjaira csúszik a teljesítés. Most január utolsó napjait emlegetik.

Walter Dezső nem lett optimistább és bevallom, én sem... Ez az az ügy, amelynél valami mindig közbejön. Most például a tulajdoni lapra december közepén felvezetett „jelentéktelen" széljegy „akadályozza" a vevőt a fizetésben. A tekintélyes üzletemberek ígérik, mihelyst „eltakarítja" Sopron a széljegyet, azonnal fizetnek. A jogászok állítják: megalapozatlanok a Globex Holding Deutschland érvei, csak idő és türelem kérdése, hogy megszabaduljanak attól az apró kis akadálytól...
A vevőknek, úgy tűnik, idejük és türelmük is van. Mert hát mi sürgetné őket? A szálloda tulajdonjogát már megszerezték(!), anélkül, hogy a vételárból egyetlen fillért is kifizettek volna.

Így kötötték a szerződést. És már „dolgozik" is az értékes budai ingatlan, november 20-án mintegy kétmilliárd forintos jelzáloggal terhelték meg a szállodát. Hiszem, hogy annak a hitelnek lett a fedezete, amelyet a vételárra szánnak. De ha mégsem? Én, magánemberként a legjobb barátomnak sem engedném meg, hogy saját nevére írassa a házamat addig, amíg ki nem fizette az árát. Lehet, hogy szívtelen vagyok. Magánügy! Nem magánügy viszont egy város nevében megkötni hasonló tartalmú szerződést. Még akkor sem, ha az üzleti életben ez bevett gyakorlat lenne. Azt mondják: egyik holló nem vájja ki a másik szemét. Az üzletemberek egymás között „bizniszelhetnek", az önkormányzatnak azonban ebből ki kell maradnia. Én legalábbis így gondolom.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Változik a nyugati határok szerepe

Hazánk EU-csatlakozásával bő egy év múlva megszűnik a vámellenőrzés Magyarország nyugati határain.… Tovább olvasom