Kisalföld logö

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 28°C Még több cikk.

Nem lesz több kátyú: Javítják az utat Fertőbozon

Mintegy háromszáz tonna aszfalt felhasználásával újítják fel Fertőbozon, a Fertő parti út belterületi szakaszát.

Arra jelen pillanatban nincs lehetőség, hogy Fertőbozon, a Fertő parti út belterületi szakaszát teljesen felújítsák. A napokban azonban mégis munkagépek jelentek meg a településen.

– Az út felújítása már régóta váratott magára, de most sikerült elérni, hogy a közútkezelő szakaszosan kicserélje a burkolatot – mondta el Tóth József, a település polgármestere. – Háromszáz tonna aszfaltot használnak majd fel a több millió forintos beruházás során. Az összeg jelentős részét a Magyar Közút Nonprofit Kft. állja, a községre a közműfedelek szintre hozásának – ötszázezer forint plusz ÁFA – költsége jut. A tervek szerint idén elkészül Fertőboz rendezési terve. Ebben jelentős szerepet kap a Fő utca utcaképe. Nagyon bízunk benne, hogy a jelenlegi fejlesztés nem tolja ki nagyon a teljes útfelújítást.

A mostani munkálatok várhatóan ebben a hónapban befejeződnek. S az ebből adódó forgalomkorlátozásért, torlódásért, kellemetlenségekért az itt lakók, valamint a közlekedők megértését és türelmét kérik a kivitelezők.
A polgármester szólt a nagy forgalmú út múltjáról, s arról is, hogy miként ment az ennyire tönkre.

– 1992-ben az út közepén vezették el a szennyvizet, majd egy évre rá a Fertő parton elsőként itt készült el a jó minőségű út – tette hozzá. – A munkálatokat az akkori kornak megfelelő minőségben is színvonalon készítették el. Aztán 2000-ben volt lehetőség a gáz bevezetésére. S itt ismét felvágták a burkolatot. A visszatömörítés után azonban nem „faltól falig", hanem csak a felbontott csíkot aszfaltozták le. Az évek során ráad egyre nagyobb lett a személyautó és teherforgalom. Ez felgyorsította a burkolat elhasználódását. Először sebesség korlátozást vezettek be, majd megtiltották az átmenő teherforgalmat.

Az út romlásához a természet is nagyban hozzájárult. A domborzati viszonyok miatt a Fő utcában több helyütt is vannak felszín alatti vízátfolyások, amelyek folyamatosan mossák ki az alapot. A nagyobbakat csatornában vezetik el, ám a kisebbek továbbra is a föld alatt csordogálnak.

Olvasóink írták

 • 5. molten13 2011. október 15. 21:27
  „Lehet ragozni reggeli, az eredmény ugyanaz: a különböző építési munkák után nem helyreállítás volt, hanem taknyazás. Aki felvette érte a nem kevés pénzt, vissza kellene rángatni egy rendes munkára. Olyanra, amiért fizettek.”
 • 4. orion1 2011. október 14. 13:04
  „fertőbozon nagyon szuper út volt régen, széles és sima, de aztán feltúrták, tele van minden újra aszfaltozott csíkokkal, amiktől tönkrement az út, és a kamionokra fogták.”
 • 3. Tonxy 2011. október 13. 20:52
  „Most megcsinálják utána meg majd megint feltúrják az utat mert valamelyik közmű cég feltúrja mert elfelejtett valamit megcsinálni a felújítás előtt.”
 • 2. nattomi 2011. október 13. 09:29
  „Egy kalap alatt jó lenne a "biciklijárdát" is megcsinálni, ugyanis az is ugyanolyan szégyenteljes állapotban van. Ha már egyszer kint vannak a gépek...”
 • 1. józanparaszt 2011. október 13. 08:49
  „pontosabban nem lesz kátyú 2011 januárig, aztán tapasztalat szerint minden kezdödik elölröl.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopron lépett: A FIBA intézkedik Egemonye ügyében

A kínaiak továbbra sem jelentkeztek, így a Sopron a nemzetközi szövetséghez fordult. Tovább olvasom