Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

Nem lesz kész határidőre a Deák tér

Sopron- Ma már tényként kijelenthető: nem készül el a Deák tér felújítása augusztus 15-re, annak ellenére, hogy bő egy hónappal ezelőtt 70–75 százalékos készültségről számoltak be a kivitelezők.

Amennyiben így lesz, előfordulhat, hogy vissza kell fizetni az uniós támogatást.


KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK >>

A Deák Tér Fórum nem adja fel (2006-07-19) >>
Alapítvány a Deák tér felújítására (2006-05-20) >>
A polgármesterhez fordul a Deák Tér Fórum (2006-03-30) >>
Augusztus 15-re kész a Deák tér (2007-04-17) >>
A városvezetés nem kockáztat (2007-02-15) >>
Deák tér: Kezdődik a teljes felújítás (2006-03-28) >>
Deák Tér Fórummal egyeztetett a vezetés (2006-11-16) >>
Élhetőbb lesz a Deák tér (2007-02-05) >>


Hatszázmillió forint a tét, ugyanis ennyivel támogatta az unió és a kormány a Deák tér felújítását. Az átadás módosított határideje augusztus 15. (Ismert, hogy különböző okok miatt húzódozott a felújítás, ezért vált szükségessé egy évvel meghosszabbíttatni az a rekonstrukció befejezésének dátumát.) Amennyiben nem sikerül tartani a megjelölt napot – márpedig nem lehet –, akkor könnyen lehet, hogy a városnak vissza kell fizetnie a támogatást. Persze nem eszik olyan forrón a kását, mert az elszámolásra csak ősszel kerül sor, de minden nap késedelem újabb és újabb veszélyeket jelent a város kasszájára.

Aki veszi a fáradtságot és végigsétál a téren, azt láthatja, hogy a Csatkai és a Pázmány Péter utca közötti rész lassan-lassan valóban átadásra kész, de onnantól lefelé az egyik oldalon még tart az útépítés, a vízfolyás, valamint a nagymedence és a multifunkcionális épület burkolását még el sem kezdték (egy hónappal ezelőtt azt ígérték, napokon belül elkezdik, de azóta sem történt semmi), nem szólva a kertépítésről, amelyet épphogy csak elkezdtek, de addig nem tudják folytatni, míg az építők át nem adják a területet. S ezek csak a nagyobb, látványosabb munkák. A jelenlegi állapotot látva tehát kizárt, hogy az építők tartani tudják a határidőt. Most már azért kell mindent megtenni, hogy legalább az elszámolást határidőre teljesíteni tudja város, mert, ha nem, valakinek – első körben Sopronnak – fizetnie kell.

Horváth Ferenc

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hiába állították le, tovább épül a mélygarázs

Sopron–Budapest - Bár a polgármesteri hivatal építéshatósági osztálya szerdán leállíttatta az építkezést, a beruházó SPT Mélygarázs Kft. nem kér fennmaradási engedélyt a liftházra és folytatja a Petőfi téren a munkálatokat. Tovább olvasom