Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 6°C Még több cikk.

Nem késő a védőoltás

Influenzaszerű megbetegedéseket növekvő számban észleltek Győr-Moson-Sopron megyében is.
A legkevésbé fertőzött város Csorna és Sopron. A nyugatról támadó gyilkos influenzajárvány lehetőségét a megyei tisztiorvosi szolgálat is cáfolja. Még influenzajárvány sincsen megyénkben, de minden ötszázadik lakos influenzaszerű megbetegedésben szenved a háziorvosok jelentése szerint.

– Való igaz, hogy a környező országokban, de különösen Ausztriában az utóbbi napokban megnövekedett az influenzás megbetegedések száma – nyilatkozta dr. Széles Klára, a megyei tisztiorvosi szolgálat járványügyi osztályának vezetője. – Ezek a megbetegedések azonban a korábban tapasztaltaktól nem különböznek.

Nincs szó tehát a bulvársajtóban hangoztatott gyilkos kórról. Sopronban már január elején tapasztalták az influenzaszerű fertőzési hullámot, ami most Győrben és Mosonmagyaróváron okoz megbetegedéseket. Csornán jelenleg a soproni helyzethez hasonlóan ugyancsak kevés az ilyen tünetek miatt szenvedő beteg. Ha a megyében százezerre kivetítjük a fertőzöttek számát, akkor összesen kétszáz megbetegedettről tudunk a kijelölt háziorvosok összesített adatai alapján.

Ami az előrejelzéseket illeti, a szakértők még elképzelhetőnek tartják a szóban forgó vírustörzs nagyobb elszaporodását. Ez azonban nem egyik napról a másikra alakul ki, ezért a tisztiorvosi szolgálat szerint még mindig érdemes beoltatni magunkat az influenza elleni oltóanyaggal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szomorú hangulatú költségvetés

Az elmúlt évek legszomorúbb hangulatú költségvetésének nevezte az ideit Kóczán Zoltán, az SZDSZ frakcióvezetője. A baj oka, hogy a mostani és a korábbi ciklusokban sem vállalta fel az önkormányzat az intézményrendszer radikális átalakítását. Szerinte a mindenkori városvezetésnek jóval nagyobb önfegyelmet kellett volna tanúsítania a kiadások tervezésénél. Tovább olvasom