Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 23°C Még több cikk.

Nem kellett a hamvasztó

Nem egyezett bele annak az ingatlannak az eladásába Sopron képviselő-testülete, ahol a vevő hamvasztó létrehozását tervezte. A szociális és gyermekjóléti ellátások térítési díjait a közgyűlés csütörtökön átlag húsz százalékkal emelte.
Tizenöt napon belül a közgyűlés elé kerülhet a Globex-örökségként Sopron tulajdonába került Hotel Rózsadomb értékesítésének szerződéstervezete. Az egyik vevő már a 180 millió forintos letétet is kifizette, de két másik érdeklődő is ajánlatot tett – derült ki tegnap a soproni városházán, a képviselő-testület májusi ülésén, ahol az is elhangzott: a hivatal pótköltségvetést készít.

Kizárólagosság a Volánnak

Közös megegyezéssel felbontotta a közgyűlés azt a megállapodást, amelynek értelmében a Kozmutza-iskola épületét a katolikus egyház visszakapta volna, ám ettől elállt. Beszámolót ismertek meg a képviselők a nagy beruházásokról, bár a helyzet az írásos anyag elkészülte után némileg módosult a konferencia-központ esetében, ahol a kivitelező felmondta a határidőt. A Pro Kultúra Kht. a tervezett konferenciák és rendezvények listáját is a testület elé tette, s ebből is nyilvánvaló: a központnak őszre el kell készülnie.
Csupán három képviselő támogatta az evangélikus temető melletti ingatlan értékesítését, miután kiderült, a vevő halotthamvasztót építene a területre.
Hosszú évek óta várt a Kisalföld Volán arra a megállapodásra, amit tegnap ellenszavazat nélkül támogatott a testület. A megállapodásban Sopron önkormányzata „ a helyi közösségi autóbusz-közlekedés üzemeltetési feladatainak ellátásával – a részletes feltételekben megfogalmazottak szerint – kizárólagos joggal a Volánt bízza meg " .

Újabb tervet kérnek

Nem született döntés a Hotel Sopron mellett januárban leállított építkezés ügyében, holott – mint az többször is elhangzott – az önkormányzat kész a kompromisszumra. A közgyűlés elé került javaslat kivette volna a rendelet hatálya alól az érintett ingatlant – s így folytatódhatna az építkezés – , ám a többség azt a javaslatot támogatta, mely kéri: előbb az építtető dolgozzon ki elfogadható tervet. (Az ügy hátterében az áll, hogy a tervező a kilátás védelmét nem biztosító épület tervére kapott építési engedélyt.) Dr. Gimesi Szabolcs polgármester ígéretet tett a városházán megjelent leendő lakóknak arra, hogy igyekeznek mielőbb kompromisszumos megoldást találni a problémára, és ha kell, rendkívüli közgyűlésen döntenek az ügyben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiélezettebb lesz a küzdelem?

Soproni politikai körökben vegyes fogadtatásra talált, hogy dr. Gimesi Szabolcs, aki nyolc évig állt… Tovább olvasom