Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Nem kell szmogriadó

A pontos időt, hőmérsékletet és levegőszennyezettséget mutató állomásokra tájékoztató szöveg is felkerül. A kijelzett adatokat így könnyebben értelmezhetik a soproniak.
A Csengery utcában, a Várkerületen és a Ferenczy János utcában levegőszennyezettséget mérő állomásokat állítottak fel a közelmúltban. Lakossági kezdeményezésre a műszerekre a könnyebb tájékozódás érdekében ismertető táblákat is elhelyeznek. A feliratok gyártásának és felszerelésének költségeit a Sopron Egészségügyéért Alapítvány vállalta magára.

A kijelzett adatokból megtudhatjuk, az adott térségben mekkora mértékben vannak jelen a szennyező anyagok. A szén-monoxid, a nitrogén-dioxid, a kén-dioxid és az ózon mértéke a tapasztalatok szerint jóval az egészségügyi határérték alatt van Sopronban. – De ezeket a szinteket egyébként is úgy állapították meg, hogy a rövid idejű károsanyag-túllépés nem okoz egészségkárosodást – tájékoztatott dr. Amberger Erzsébet városi tiszti főorvos. – Intézkedésre csak abban az esetben kerül sor, ha a levegő szennyezettsége napokon keresztül jelentősen meghaladja az előírt mértéket.

A már meglévő soproni mérőállomások száma tovább bővül. Az Észak-dunántúli Környezetvédelmi Felügyelőség ugyanis még ebben az évben újabb egységet állít fel a IV. László király utcában. – Összességében hatvanmillió forintba kerül a beruházás – mondta el érdeklődésünkre Varga Tibor, a felügyelőség osztályvezetője. – A berendezést jelenleg még Győrben, a központ telephelyén tesztelik, és a próbaüzem után kerül Sopronba.

Az osztályvezető hozzátette még, a mérőállomás az országos hálózathoz csatlakozik és az adatokat az interneten meg lehet tekinteni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagy játék a soproni Kisszínházban

A soproni Kisszínházban ősbemutatót tartottak a hétvégén. Az Ács János rendezte Amese marad című… Tovább olvasom