Kisalföld logö

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 14°C | 27°C Még több cikk.

Nem kaptak fizetést a bányászati múzeum dolgozói a hónap elején

Információink szerint nem kaptak fizetést a Központi Bányászati Múzeum dolgozói a hónap elején. Kiderült, két hetet csúszott a pénz átutalása. A közgyűjtemény február végéig zárva tart.

Felirat fogadja az ország első, 1957 óta működő és egyben legnagyobb bányászati múzeuma bejáratánál az érdeklődőket: technikai okok miatt február 28-ig zárva tartanak. Úgy tudjuk, a dolgozók e hónap másodikán hiába várták bérüket.

– A fizetések átutalása valóban két hetet csúszott, de már mindenki megkapta járandóságát – tudtuk meg dr. Kovácsné Bircher Erzsébet múzeumigazgatótól. Részletezte: a közgyűjteményt fenntartó alapítványuk kiemelten közhasznú minősítésű. Törvény által meghatározott, úgynevezett átengedett feladatokat is ellát, ilyen például a bányászati emlékek ápolása és bemutatása, az intézmény működtetése. Ezért állami támogatásban részesülnek. Az alapítvány évente hatvan-hetven millió forintos költségvetéssel rendelkezik. A februári bérek csúszásának oka a jelenleg is tartó államigazgatási struktúraátalakítás adminisztrációs kihatásaiban keresendő. – Bő egy évtizede igazgatom a bányászati múzeumot, ez idő során mindössze kétszer fordult elő, hogy késtek a fizetések – teszi hozzá dr. Kovácsné Bircher Erzsébet. – A februári holt szezonban pedig évek óta nagytakarítást végzünk a múzeumban. Ilyenkor a munkatársak szétszedik és tisztítják a tárlókat és a benne lévő műtárgyakat. Március elsejétől ismét fogadjuk a látogatókat.

Szezon előtti takarítás: A Központi Bányászati Múzeumban ezekben a hetekben megtisztítják a tárlókat és a műtárgyakat is. Fotó: Magasi
Szezon előtti takarítás: A Központi Bányászati Múzeumban ezekben a hetekben megtisztítják a tárlókat és a műtárgyakat is. Fotó: Magasi


Öt tárlat van nyitva

A Soproni Múzeum égisze alatt e téli hónapokban csak a Fabricius-, a Storno- és a Lábasház tart nyitva, összesen öt kiállítással (régészeti kiállítás, Polgári lakások, polgári bútorok; Storno-gyűjtemény; Határtalan történet, illetve a Lábasházban időszakos tárlat). Tavasszal további több mint tíz kiállítóhelyet nyitnak meg a nagyközönség előtt.

Olvasóink írták

  • 1. józanparaszt 2011. február 15. 14:28
    „megkapták a kamatokat is? elvileg az is járna ugyebár...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkapták a gépkocsifeltörőt - fellélegezhetnek a soproni autósok

Elkapták azt a férfit, aki autófeltörések céljából látogatott rendszeresen Sopronba. Akár öt év… Tovább olvasom