Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Nem fenyeget kilakoltatás

Sopron - Egyre több a közüzemi tartozásokat felhalmozók száma. Vannak, akik siralmas anyagi helyzetük okán, míg mások talán hanyagságból, esetleg meggyőződésből nem fizetnek. A város mindezek ellenére tartózkodik a drasztikus lépésektől.
Napról napra frissül a Sopron Holding Zrt. nyilvánosságra hozott adóslistája – adtuk hírül májusban a ma is aktuális információt. A lajstromban azok szerepelnek, akik a bérleti díjukból több mint egymilliós hátralékot halmoztak fel. Érvek és ellenérvek szóltak a nyilvánosság mellett, és bár akkoriban az illetékesek úgy nyilatkoztak, érződik a lista hatása, hatalmas változás nem történt. Nyár elején csak az egymilliót is meghaladó bérletidíj-hátralékokból több mint százmilliós volt a Sopron Holding kintlévősége, jelenleg még mindig 26-an tartoznak és a kintlévőség 88 millió 799 ezer 378 forint.

Már javában tart a fűtési szezon és a köztudottan magas távhődíjak ugyancsak nagy terhet rónak a lakosságra. A kiegyenlítetlen fűtésszámlákkal tovább nőhet tehát a város cégeinek kintlévősége. Ez utóbbi címszó alatt jelenleg 70 millió forint hiányzik a kasszából. Arra kerestük a választ, az adósok bízhatnak-e a szolgáltatók és az önkormányzat lojalitásában, vagy a fejük fölött lebeg a kilakoltatás vagy a fagyoskodás?

– Senkinek nem kell attól félnie, hogy fagyoskodni fog. Télen ugyanis a kilakoltatásokat felfüggeszti az önkormányzat, a távfűtést sem záratja le humán megfontolásból – tájékoztatta a Kisalföldet Kuslics Balázs, a városháza sajtószóvivője. – A Sopron Holding Zrt. adósságkezelési munkatársa útján minden olyan hátralékkal rendelkező fogyasztónak vagy bérlőnek segíteni próbál, akiben van fizetési hajlandóság. Lehetőség van az adósság részletekben történő megfizetésére, ha a két fél részletfizetési megállapodást köt. Ez ügyben azt tanácsoljuk a fogyasztóknak és a bérlőknek, hogy jelezzék fizetési kérelmüket írásban. Abban az esetben, ha a szociális helyzetükben történt jelentős változás – s emiatt halmozódhatott fel a hátralék –, akkor a szociális juttatások nyújthatnak segítséget. A hátralékok fizetési átütemezéssel is rendezhetők – mondta el a szóvivő.

Olvasóink írták

 • 6. valaki13 2008. november 23. 19:18
  „Jay80!

  AZTÁN SOPRON MIÉRT OLYAN KÜLÖNLEGES - HOGY MÉG EZ A VÁLSÁG SEM FOGJA ÉRINTENI - BÁR EZ MÁR CSAK "HAB LESZ A TORTÁN", AHHOZ KÉPEST AMI GAZDASÁGI TÉREN EBBEN A VÁROSBAN VAN.”
 • 5. Jay80 2008. november 23. 17:55
  „Egyenlőre nincs gond valaki. Szerintem Bajnai nem épp Sopronra gondolt, de azért várjuk ki a végét. Egyik ismerősöm a GYSEV-en melózik, most nem lesz még leépítés, még várnak, bár ki tudja mi igaz ebből is.”
 • 4. valaki13 2008. november 23. 11:44
  „KELL IS TARTÓZKODNIA, MERT:

  Sok munkahely szűnik meg

  Bajnai Gordon szerint számítani kell arra, hogy Magyarországon a következő hetekben ezres nagyságrendben fognak megszűnni munkahelyek,
  ugyanakkor a kormány a kis- és közepes vállalkozásoknak célzott támogatást ad a munkahelyek megtartására, újak létesítésére

  a nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter erről szombaton Budapesten, az MSZP választmányának ülése után tartott sajtótájékoztatón beszélt.

  A héten bejelentettek szerint a közeljövőben 1760 munkahely fog csoportos létszámleépítéssel megszűnni, az előző héten bejelentett 1400 után - közölte a politikus kérdésre válaszolva.
  A miniszter szerint ez a folyamat gyorsulni fog, és rövid távon nem várható változás, azaz arra kell számítani, hogy a következő hónapokban romlani fog a helyzet.
  Felhívta arra a figyelmet, hogy egyelőre Nyugat-Magyarországon nagyobbak a leépítések.

  BÁR ÁLLÍTÓLAG SOPRONBAN ( a Polgármesteri Hivatal és a Munkaügyi Szolgálat szerint ) NINCS FOGLALKOZTATÁSI PROBLÉMA, A VÁROS MINDENT MEGTETT AZÉRT, HOGY A LAKOSOK DOLGOZNI TUDJANAK HELYBEN!!!!”
 • 3. miracle 2008. november 23. 10:27
  „Meggyőződésből nem fizeeeet ??? Na úgy vágnám ki télen is a lakásból, hogy a lába nem érné a földet. Meggyőződésből.
  "Télen ugyanis a kilakoltatásokat felfüggeszti az önkormányzat, a távfűtést sem záratja le humán megfontolásból"
  Nyáron is csak ugyanennyi embert lakoltatnak ki emiatt (0), a fűtésen meg ugye nincs mit lezárni akkor.”
 • 2. TancsKaszabell 2008. november 22. 21:00
  „Emlékszem arra a listára.Szerintem ez az emberséges,méltányos megközelítés
  amelyet a város gyakorol,nem illeti meg az adósok egy részét.Éppen olyanokat
  akik milliókkal tartoznak,nem lakásbérleményük van!
  Javaslom differenciáltan járjon el a város!”
 • 1. látó 2008. november 22. 20:05
  „Többek közt, ha nem lenne adósságkezelési munkatárs, akkor nem kéne ilyen magas távhődíj sem...és tán a hátralék is csökkene!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rátz Tanár Úr Életműdíjat kapott Andrássy Péter

Sopron - Andrássy Péter, a Líceum nyugdíjas biológiatanára Rátz Tanár Úr Életműdíjat kapott. Az… Tovább olvasom