Kisalföld logö

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 5°C | 16°C Még több cikk.

Nem először futamodott meg Taurus mozdony az állomásról

Személyzet nélkül elgurult és 138 km/h sebesség mellett kisiklott, majd leborult a pálya mellé egy GYSEV ÖBB bérelt Taurus Ausztriában.


Amint arról beszámoltunk, Fertőbozig gurult öt mozdony, miután megfutamodtak Sopronból. Ennek kapcsán idéztük fel az ausztriai, kevésbé szerencsés kimenetelű esetet, amire olvasónk hívta fel a figyelmünket Facebook-hozzászólásban.
Az eset még 2007. májusában történt. Az osztrák-szlovén-olasz hármashatár közelében lévő Tarvisio-Boscoverde állomás ötödik vágányáról a 1116 062-9 pályaszámú mozdony (GYSEV bérelt) személyzet nélkül elgurult a nyílt vonal kettes számú vágánya, Ausztria irányába.

Az ellenirányban közlekedő vonatot még időben feltartóztatták.

Az 1116 062-9 azonban balesetet szenvedett, 19,2 km út megtétele után 138 km/h sebesség mellett kisiklott, átugorva a pályatestet az erdőben landolt.

A kép forrása: vasutfoto.elivepage.com.
A kép forrása: vasutfoto.elivepage.com.

Itt talál további képeket a kisiklott mozdonyról >>

A balesetet szenvedett mozdony Linzbe került, ahol a még használható részeket kiszerelték, majd ezeket a részeket egy tartalék mozdonyszekrénybe építették be és így 1116 062 pályaszámmal forgalomba állították.

(A kisiklott mozdony helyett az 1116 060 mozdonyt adta át az ÖBB a GYSEV-nek.)

Figyelmetlenségek sora állt a baleset hátterében, egy elég részletes, szakmai leírást találtunk itt az okokról (a pdf-fájl 2. oldalának utolsó bekezdésében kezdődik a történet).

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopronban megállt az idő? Nem, csak a Tűztorony órája

Hiába javították meg az elmúlt hetekben a soproni Tűztorony óráját, az ismét megállt. Tovább olvasom