Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 28°C Még több cikk.

Nem a múlt foglalkoztatja

Berényi János, a GySEV Rt. egykori elnök-vezérigazgatója, majd elnöke még mindig nosztalgiával gondol a vasúttársaság élén eltöltött évekre, de már új kihívások elé néz. Magánéletében is fordulat várható, bármelyik pillanatban megszülethet második gyermekük.
Berényi János 12 évig állt a GySEV élén. Munkája ezer szállal kötötte Sopronhoz. Volt idő, amikor szinte hősként ünnepelték a kosárlabda rajongói, hiszen neki köszönhető, hogy napjainkban Európa-hírű női csapata van a városnak.
– Hivatalosan az elmúlt év december elsején váltam meg a GySEV-től – mondotta Berényi János. – Nem tagadom, hogy életem egyik legnehezebb periódusát éltem át azokban a hetekben. Ma már azonban nem foglalkoztat a múlt, hiszen új kihívások várnak rám. Elsősorban a családon belül, hiszen bármelyik pillanatban megszületik második gyermekünk.
A GySEV volt elnöke nem említi, de korábbi nyilatkozatai-

ból kitűnt, érdeklődéssel várta, hogy társadalmi megbízatásaitól is búcsúzni kényszerül-e. Ahogy ő fogalmazott egy interjúban: „kiderül, az elnök-vezérigazgatóra vagy Berényi Jánosra volt szükségük". Nos, rá, mert továbbra is elnöke a 65 sportág szervezetét tömörítő Nemzeti Sportszövetségnek, maradt a teniszszövetség, valamint a Vámügynökségek és Vámközreműködők Magyarországi Szövetségének élén is, és ugyancsak elnökként irányítja a Munkaadói Szervezetek Nemzetközi Együttműködési Szövetségét.
– A közélettől nagy örömömre nem szakadtam el – folytatta a GySEV volt elnöke. – A Nemzeti Sportszövetségben éppen ezekben a napokban osztottuk szét a sportági támogatásokat. Az elmúlt évi 450 millió forinttal szemben az idén már 700 millió kerül a szövetségekhez. A többi megbízatásom is megmaradt. A közelmúltban tértem haza Amerikából, ahol a magyarországi munkaadói szervezeteket képviselhettem egy konferencián. Természetesen a jövőm is foglalkoztat, de megvárom gyermekünk születését. Jelenleg a legvalószínűbb, hogy egy külföldi vállalat magyarországi vezérképviseletét irányítom majd, és ezzel párhuzamosan egy nemzetközi szállítmányozással, logisztikával foglalkozó cég elnök-vezérigazgatója leszek. Csak rajtam múlik, hogy mikor írom alá a szerződéseket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Márkák versenye a piacon

Sopronban az elmúlt évben összességében több új autót adtak el a kereskedők, mint 2001-ben. A… Tovább olvasom