Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 22°C Még több cikk.

Nehezen férnek el a buszok

Áldatlan állapotok uralkodnak a soproni Erzsébet-kórház előtt: tilosban parkoló autók, a szűk hely, a leesett hó...
Áldatlan állapotok uralkodnak a soproni Erzsébet-kórház előtt. A tilosban parkoló autók, a szűk hely, a lehullott hó megnehezíti az elhaladó buszok dolgát, amelyek gyakran fél órákra ottrekednek. A városüzemeltetés keresi a megoldást, a rendőrség büntet.

Szerda délelőtt, fél tizenegy. Az utasokkal jócskán megtömött 20K jelzésű busz akadálytalanul halad bejáratott útvonalán.

Ám amint befordul a Kőszegi útról a Győri útra, a szakasz egy szerencsétlenül kiépített, veszélyes akadálypályára kezd hasonlítani. A bal oldalon szabályosan parkoló járművek mellett még el tudna menni a járat, ám a jobb oldalon a megállni tilos táblát figyelmen kívül hagyók már feladják a leckét a sofőrnek.

Először egy irdatlan nagy piros parkoló kamion tűnik fel jobb kéz felől. A busz araszolva, minden centimétert óvatosan megtéve tud csak előre haladni. Utána a következő akadályt a személygépkocsik jelentik ugyanazon az oldalon, amelyek a tiltásnak fittyet hányva, szép számban várakoznak az út jobb oldalán.

– Hihetetlen állapotok uralkodnak ezen a részen – panaszolja a 20K járat sofőrje, miután sok küszködés után sikeresen elhagyta a kórház környékét. – Naponta ötven-nyolcvan autó parkol jobb oldalon a tilosban. Ráadásul most a hó miatt nem állnak szorosan a járdaszegély mellé, így még kisebb hely marad nekünk. Velem is megesett már, hogy ki kellett hívni a rendőrséget, mert a segítségük nélkül nem tudtam volna továbbhaladni. A fennakadást okozó autó sofőrjére is várnunk kellett, így jó fél órát vesztegeltünk itt.

A rendőrség is megerősítette, hogy sok esetben kérték segítségüket a buszok továbbhaladásához – az utóbbi időben már hetente.
– Mindegyik szabálytalanul várakozó jármű tulajdonosát meg fogjuk büntetni – ígérte Németh Róbert százados, a közlekedésrendészeti osztály kiemelt főelőadója. – Mi sajnos nem tudunk több parkolóhelyet létesíteni, feladatunk a szabályok betartatása. Az ügyben a városüzemeltetéshez fordultunk, kérve, hogy segítsenek megoldani a helyzetet. Az autóvezetőket és a járókelőket addig is arra kérjük, hogy a körülményekre való tekintettel legyenek óvatosak, ha a kórház környékén járnak, illetve parkolnak.

Szóka Sándortól, a városüzemeltetési iroda csoportvezetőjétől megtudtuk, jelenleg a Győri út jobb oldalán, a buszmegálló előtt egy megállni tilos tábla figyelmezteti az autósokat. Heteken belül kihelyeznek még egyet, a kórház bejáratának közelében.

– Február végén, március elején a közlekedésfelügyelettel, a Volánnal és a rendőrséggel együtt megvizsgáljuk majd, hogy mi jelenthetne megoldást, illetve kialakítsunk-e néhány parkolót – mondta el Szóka Sándor. – A dolgunkat az nehezíti, hogy a kórház környékén elég kevés hely van parkolásra, amit nem tudunk kibővíteni. A kapubejárókat és a villanyoszlopokat sem tudjuk máshová áthelyezni, és valószínű, hogy itt továbbra is parkolnának az autók. A rendőrségnek addig is szigorúbban kellene fellépnie, akár a közlekedést veszélyeztető kocsik elszállíttatásával is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Signori: csak megfigyelőként

A múlt szombaton Giuseppe Signori is megtekintette az FC Sopron Vietnam elleni felkészülési… Tovább olvasom