Kisalföld logö

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 20°C Még több cikk.

Negyven roma családot ajándékoztak meg élelmiszercsomagokkal Sopronban

Karácsonyi élelmiszercsomagokat osztott rászoruló családoknak a Soproni Roma Nemzetiségi Önkormányzat. Az elnök a nemzetiség számára a munkalehetőségek felkutatásában is szeretne előrelépni.
Türelmes sorok várakoztak a hétvégén a Soproni Roma Nemzetiségi Önkormányzat Ferenczy utcai irodájánál: élelmiszercsomagokat osztottak a rászoruló családok részére.

– Éves költségvetésünkből, a háromszáznyolcvanezer forintból sikerült száznyolcvanezer forintot megtakarítani, ebből az összegből állítottunk össze karácsonyi ajándékcsomagokat – mondta Kőfalvi Pál, a soproni nemzetiségi önkormányzat elnöke. – Sopronban és a város vonzáskörzetében háromszáznegyven roma család él. Mint tavaly, úgy az idén is egyforma csomagokat hoztunk létre, benne alapvető élelmiszerekkel, cukorral, liszttel, tésztával, margarinnal, rizzsel, étolajjal, szalámival, naranccsal és még Mikulás-csokival. Negyven család részesül ilyen karácsonyi juttatásban. A soproni roma családok legrászorultabbjainak listáját Bogdán Pállal, a Soproni Cigány Kulturális Egyesület elnökével állítottuk össze, valamennyien három, négy, öt vagy hat gyermeket nevelnek. Ugyanakkor nehézséget okoz számunkra az az újonnan hozott központi rendelkezés, miszerint az ilyen jellegű akciók után 51 százalék adót kell majd befizetni – méltatlankodott az elnök. – Tavaly ilyen teherrel még nem kellett számolnunk.

Kőfalvi Pál élelmiszercsomagot nyújt át a három gyermekét egyedül nevelő Istella Gyöngyinek. Fotó: Magasi
Kőfalvi Pál élelmiszercsomagot nyújt át a három gyermekét egyedül nevelő Istella Gyöngyinek. Fotó: Magasi


Kőfalvi Pál elmondta még, a romák legnagyobb problémáját az iskolázottság hiánya és a munkalehetőségek szűkös volta jelenti. Ezért a soproni roma önkormányzat megbeszélést kezdeményez az országos romaügyi szervezet vezetésével, hogy ezen a helyzeten miképpen lehetne távlatokat nyitva segíteni.

Három gyermekével érkezett az ajándékosztásra Istella Gyöngyi gyeden lévő édesanya:

– Egyedül nevelem a gyermekeimet, s nagy öröm, hogy mi is kapunk karácsonyi élelmiszercsomagot. Olyan helyzetben vagyunk, hogy minden adományt nagy köszönettel fogadunk...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állások Sopronban

Tovább olvasom