Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Negyven lányt foglalkoztattak papírok nélkül

Negyven lány illegális foglalkoztatására derült fény a soproni és környékbeli éjszakai bárokban.

Összesen több mint egymillió forint bírságot szabtak ki azokra a szúrópróbaszerűen megvizsgált éjszakai lokálokra, ahol illegálisan foglalkoztatott lányokra bukkantak a Soproni Rendőrkapitányság illetékességi területén megtartott razzián.

– Az éjszakai bárokban tartott akció célja a munkavállalók papírjainak ellenőrzése, ezen túlmenően a prostitúció feltérképezése volt – fogalmazott d r. Reinhoffer Csaba alezredes, bűnügyi osztályvezető. – Az általunk vizsgált nyolc éjszakai bár mindegyikében találtunk szabálytalanságot – részletezte a Kisalföldnek dr. Reinhoffer Csaba alezredes, bűnügyi osztályvezető.

– Összesen negyven lány illegális foglalkoztatására derült fény, valamint egy olyan, büntetett előéletű Borsod-Abaúj-Zemplén megyei fiatalember alkalmazására, aki körözés alatt állt. A hölgyek többsége határainkon kívülről érkezett. Tartózkodási engedélyükkel nem is volt probléma, csak a munkavállalás jogi kereteivel. Munkáltatóik nem jelentették be őket, nem fizettek a lányok után tb-t, adót.

A munkaügyi felügyelőséggel közösen megtartott legutóbbi akción is hasonló tapasztalatok születtek, nagyjából hasonló nagyságrenddel, tehát elmondható: ha nem is javul, de nem is rosszabbodik a helyzet ilyen téren. Az ellenőrzött lokálokban – amelynek közönsége túlnyomó részben külföldiekből állt – ezúttal sem találtunk kábítószerre utaló nyomokat. Az éjszakai szórakozóhelyek közös hatósági ellenőrzése folytatódik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új képviselő-testület, új polgármester

Az október elsejei önkormányzati választáson két településen nem lehetett végeredményt hirdetni. Sopronhorpácson egy képviselőjelölt visszalépése miatt halasztották el a voksolást, míg Völcsejen szavazategyenlőség miatt kellett újrázni. Sopronhorpácson viszonylag alacsony részvétel mellett a választásra jogosultak 40,3 százaléka voksolt a tizenkét képviselőjelöltre. Tovább olvasom