Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Négyszeresére emelt tagsági díj

A Matáv Sopron fociklub kölyökcsapatánál nemrég szülői értekezletet tartottak. Felháborodást váltott ki a bejelentés, hogy a tagsági díj szeptembertől az eddigi négyszerese lesz. A vezetés azt ígéri, hogy azt sem küldik el, aki ezt nem tudja kifizetni.
Több mint húsz szülő vett részt azon a fociklub megbeszélésen, amelynek során az 1991–92-ben született kis focisták havi tagsági díját a szakosztály vezetői az eddigi ötszázról kétezer forintra emelték. A méltatlankodó szülők méltánytalannak tartják ezt a lépést, hiszen ezért a pénzért a gyerekek csak edzésben részesülnek. A megfelelő felszerelések beszerzése, illetve a csapat esetenkénti utaztatásának gondja is a szülőkre hárul. Akadnak olyanok, akik egyedül vagy éppen rokkantnyugdíjasként nevelik fiaikat, alighanem őket érinti legsúlyosabban a tagdíjemelés.

– A klub felügyelőbizottsága nemrég hozott döntése értelmében valamennyi utánpótlás csapatnál emeltük a tagdíjat – mondta ezzel kapcsolatban Sejber István, a Matáv SC Sopron utánpótlás szakosztálya szakmai igazgatója. – Utánanéztünk, az ország más (első osztályú) fociklubjainál ez a díj kétezertől hatezer-nyolcszáz forintig terjed. Ugyanakkor mi senkit nem fogunk elküldeni, ha egy család szociális helyzete folytán nem tudja megfizetni a tagdíjat. Másrészt általános gyakorlat, hogy felszerelés csak a bajnokságra benevezett utánpótlás csapatoknak jár, ők már különböző juttatásokban is részesülnek. A klub a kölyökcsapatokat a Bozsik-program keretében benevezte a korosztályos bajnokságra, a befolyó tagdíjat pedig a sportoló fiatalok javára fordítja vissza, valamennyi korosztályban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyest-invázió a Lövérekben

Sopronban, a Lövérek környékén nyestek visítása veri fel mostanában - a párzási időszakban - az… Tovább olvasom