Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

Négyszáz vendégre számítanak

Hagyományteremtő szándékkal nemzetközi bált rendeznek Sopronban június 20-án. A jótékony célú estély az osztrák–magyar kapcsolatok erősítését és kiszélesítését szolgálja – hangzott el hétfőn Kismartonban (Eisenstadt).
A határbál ötletgazdája, Pataky Péter (jobbra) a kismartoni alpolgármesterrel, Andrea Fraunschiellel és Wilfing Ferenccel egyezteti az első határbál részleteit.
A soproni Liszt Ferenc Konferencia- és Kulturális Központban június 20-án rendezik meg az I. Határbált. Az estéllyel a kismartoni és a soproni régió társadalmi, gazdasági, kereskedelmi és kulturális élete szereplőinek teremtenek kötetlen alkalmat arra, hogy erősítsék, illetve kiszélesítsék kapcsolataikat.

Szivarszoba és karitatív szellem

Mindezt olyan körülmények között, amelyek megidézik a száz évekkel ezelőtti fényes bálok hangulatát. Ugyanakkor lesz divatbemutató, sztárvendég és diszkó is. A bálon szivarszoba, söröző, borozó várja a résztvevőket. A részvétel jótékony célt szolgál, a tízezer forintos belépőjegy árából kétezer forintot a Soproni Egészségügyi Alapítványnak utalnak át.

Minderről a határbál ötletgazdája és főszervezője, Pataky Péter, a budapesti D'Accord 2000 Kommunikációs Ügynökség igazgatója tartott tegnap sajtótájékoztatót a kismartoni Esterházy-kastélyban. Mint mondta, a határbál mindenkit szeretne megszólítani, aki át- és megérzi a kölcsönös együttműködésben rejlő lehetőségeket közös boldogulásunk érdekében.

Osztrák részről Andrea Fraunschiel, Kismarton alpolgármestere üdvözölte a határbál ötletét. „Jó alkalom arra, hogy az osztrákok gyakorolják a magyar nyelvet" – jegyezte meg. „Tavaly írtuk alá Sopronnal az együttműködési szerződést. Azon fáradozunk, hogy a kereteket élő tartalommal töltsük meg. A bál is ezek közé sorolható" – hangsúlyozta az alpolgármester, aki hitet tett a határrégió két oldalán élők együttműködésének fontossága és szükségszerűsége mellett.

Új dimenziók

A kismartoni sajtótájékoztatón Wilfing Ferenc, a soproni polgármester tanácsadója kifejtette, az estély – amelynek médiatámogatója a Kisalföld – gyakorlatilag egy ünnepségsorozat fénypontjának tekintendő. Aznap, június 20-án avatják fel a díszkutat, adják át a felújított városházi dísztermet és nyitják meg a Soproni Ünnepi Heteket. Az alkalmakra Sopron testvérvárosainak küldöttségeit is várják, köztük olyan személyiségeket, akik brüsszeli kapcsolatokkal is rendelkeznek. Mindez új dimenziókat nyithat a soproni és a kismartoni régió együttműködése előtt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fegyverrel fenyegetett

Hidegségen szombaton az éjszakai órákban fegyverrel fenyegetőzött a jugoszláv származású,… Tovább olvasom