Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Négyszáz fekvőbeteggel többet láthatnak el

Sopron - 43,6 millió forint többletbevételi lehetőséget kapott a soproni Erzsébet-oktatókórház erre a negyedévre. A pénzügyi gondokra mindez akkor jelentene megoldást, ha minden negyedévben kapnának legalább ilyen teljesítményvolumenkorlát-emelést.
– A soproni önkormányzatnak ellátási kötelezettsége van, ezért mi azon kórházak közé tartozunk, amelyek akkor is felveszik és ellátják a fekvő beteget, ha adott hónapban már elértük a teljesítményvolumen által megszabott határokat. Igaz, ekkor e betegek után a tb-től nem kap pénzt a kórház, ami pénzügyi helyzetünket érzékenyen érinti, viszont önkormányzati támogatással sikerült még a felszínen maradni. Az egészségügyi kormányzat mostani, 43,6 millió forintos segítsége gyakorlatilag a teljesítményvolumen átlépését kompenzálja, de végleges megoldást nem jelent – nyilatkozta lapunknak Tiborcz Sándor, a soproni Erzsébet-oktatókórház gazdasági igazgatója.

– Erről csak akkor beszélhetnénk, ha a kormányzat az ellátási területnek és a szakmai feladatoknak megfelelő teljesítményvolumenkorlát-értéket biztosítana, ami megközelítőleg azonos a 2005. évivel. Ez a 43,6 millió forint ugyanis nem készpénz, hanem lehetőség arra, hogy a 2007-re megállapított teljesítményvolumenünkhöz képest július, augusztus és szeptember hónapban összesen közel négyszázzal több fekvő beteget lássunk el. Amennyiben ezt teljesítjük, a tb utófinanszírozást biztosít számunkra, ugyanakkor ha kevesebbet végzünk, arányosan kevesebb lesz a térítés.

– Az Erzsébet-oktatókórházban 2005-ben több mint 21 ezer, 2006-ban 20 ezer fekvőbeteget kezeltünk, az idei teljesítményvolumen-korlát azonban 18 ezerben határozta meg ezt a számot – tette hozzá Tiborcz Sándor.

Gosztonyi Miklós

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sikeres soproni zenekarok

Sopron és környéke - A különböző stílusú helyi zenekarok számára jól telik a nyár, egymást érik a… Tovább olvasom