Kisalföld logö

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -6°C | 1°C

Négymilliós kárt okoztak a lopásokkal

Közel négymillió forint értékben okoztak kárt azok az iváni férfiak, akiket sorozatos betöréses lopással gyanúsítanak.
Majdnem hatszáz oldalas iratanyagukat vádemelési javaslattal küldte el a soproni rendőrség a győri ügyészségnek.

– A november elején lefülelt iváni személyek – akiket a térségben idén tavasztól elkövetett betöréseslopás-sorozattal gyanúsítanak – bűncselekményeikkel közel négymillió forintos lopási, illetve százezer forintos rongálási kárt okoztak. Ügyükben közel hatszáz oldalas iratanyag gyűlt össze, amelyet vádemelési javaslattal küldtünk a győri ügyészségre – mondta dr. Reinhoffer Csaba alezredes, a soproni kapitányság bűnügyi osztályvezetője. (Előzmények: Kisalföld, 2006. november 9.: rendőrségi rajtaütés, lopott tárgyakat foglaltak le.)

– A betörések és lopások szerteágazó szálainak kibogozásában kiemelkedő nyomozói munkát végzett Aranyos Gábor, a kapitányság századosa és Kiss János őrnagy.

A bűncselekmény-sorozat répceszemerei betörésekkel kezdődött, akkor fűnyíró gépet vittek el a zömében már büntetett előéletű iváni tettesek, akik kettes-hármas csoportokban mentek portyázni.

A későbbiekben Csáfordjánosfáról, Fertődről, Lövőről, Sopronból és Csapodról is begyűjtöttek fűnyírót, amelyet aztán fél áron egy kaposvári és egy Bicske melletti településen, Szomorban élő orgazdáknak adtak el. Emellett számos faluban családi házakba is betörtek, ahonnan műszaki cikkeket zsákmányoltak, leszívták teherautók üzemanyagtankját, vagy épp elvitték annak alumíniumplatóját. Földkábeleket is elloptak építkezésekről, s a vasút telephelyeit is meglátogatták: egyiküket épp lopás közben, fényes nappal fogták el a vasutasok. Az iváni férfi aztán a rendőrség látókörébe került társaira is terhelő vallomást tett. A héttagú társaság akár öt évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyugdíjazását kérte a tűzoltóparancsnok

December 15-i hatállyal nyugdíjazását kérte Kovács János alezredes, a soproni tűzoltóság… Tovább olvasom