Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Negyedmilliós kár egy kocsmai verekedésben

Verekedés tört ki az egyik fertődi vendéglátóhelyen, amely során három embert is megtámadott egy fiatalember.
Egy fém szemetesdoboz erős horpadását leszámítva hétfőn már semmi nyom nem utalt arra a verekedésre, amely az egyik fertődi vendéglátóhelyen történt szombaton az esti órákban. Pedig akkor repültek a nehéz, párnás székek, törtek a poharak és az üvegek.
A szemtanúk elmondása szerint az erős testalkatú fiatalember eléggé italos állapotban kezdett el dühöngeni: az eseményeket megelőzően legalább két liter bort fogyasztott.

– Másfél éve nyitottuk a vendéglátóhelyet. Mint mindenütt, itt is történtek már összeszólalkozások, de vér még nem folyt – fogott a verekedés elmeséléséhez Kissné Kőfaragó Ildikó, a tulajdonos felesége. – Az első, szép lassan elcsituló szóváltást egy véletlenül lelökött sörösüveg váltotta ki a szórakozóhely vendégei között. Ám nem sokkal később az eddiginél jóval nagyobb csetepaté keletkezett. Egy erős testalkatú fiatalember igen zokon vette, hogy a füle hallatára szidták az anyját. Nekiesett a szidalmazó férfinek, s nagy dulakodás kezdődött. A vendégek nagyobb része ekkor rögtön kimenekült a szabadba.

Akik szét akarták választani őket, pórul jártak, mert azok is kaptak a megvadult személytől. Végül az alkalmazottunk hívta ki a rendőröket, akik hamar lecsillapították a kedélyeket. Bár a verekedés során vér is folyt a padlóra, szerencsére csak kisebb sérülések keletkeztek, mentőt nem kellett hívni.

– Pedig a helyzet elég súlyosnak nézett ki – vette át a szót az üzletvezető, Kiss Lászlóné. – Repültek a székek, a poharak, a hamutartók, az üvegek. Az egyik szék támlája a karácsonyfán landolt, lógott, mintha csak dísz lenne. A lengőajtón keresztül beesett a söntésbe egy férfi, a lendülettől pedig akaratlanul is tönkretette a boradagolót és a szódaberendezést. Mindent elöntött a bor meg a víz, még a pénztárgép is teljesen elázott. Az elsődleges felmérés alapján mintegy 250 ezer forint kárunk keletkezett.

A Soproni Rendőrkapitányságon lapunk megtudta: a büntetett előéletű 22 éves fertődi lakos hasonló ügyek miatt már felelt a bíróság előtt. Ezúttal is garázdaság megalapozott gyanúja miatt indul ellene büntetőeljárás. Akár három év szabadságvesztésre is ítélhetik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új képviselő-testület, új polgármester

Az október elsejei önkormányzati választáson két településen nem lehetett végeredményt hirdetni. Sopronhorpácson egy képviselőjelölt visszalépése miatt halasztották el a voksolást, míg Völcsejen szavazategyenlőség miatt kellett újrázni. Sopronhorpácson viszonylag alacsony részvétel mellett a választásra jogosultak 40,3 százaléka voksolt a tizenkét képviselőjelöltre. Tovább olvasom